Наталия Гуркова впечатли Кан с рокля на "Блинк"

* Дизайнерката Ради Лазарова създаде модни уникати за червения килим

Силвия Тодорова

Наталия Гуркова заяви впечатляващо присъствие на тазгодишния филмов фестивал в Кан. На червения килим тя блестеше с уникална рокля на модна къща „Блинк“ и талантливата млада дизайнерка Ради Лазарова.

Наталия Гуркова впечатли Кан с рокля на

Дизайнерското творение е създадено от дантела, поръчана и произведена специално за Наталия в Дубай. Ради Лазарова е постигнала ефектно ръчно преливане на копринен тюл в нюансите пепел от рози и пудра, съчетани с черно. Ръчно изработената 3D дантела е инкрустирана с кристали в сребърен обков, а допълнително поставения копринен тюл създава приказност на цялостната визия. Роклята е издържана в минималистичен силует тип „принцеса“. Дълбокото женствено деколте е съчетано с изразителна цепка на полата и асиметрично поставена дантела. Прозрачните детайли, са съобразени изцяло с последните модни тенденции.

Наталия Гуркова впечатли Кан с рокля на

Наталия Гуркова впечатли Кан с рокля на

Роклята е част от колекция Womanity на модна къща „Блинк“. Наталия Гуркова е лице на колекцията, с която снима фотосесия малко преди заминаването си за Кан и там печели многобройни овации на червения килим именно с тази рокля. Наталия заминава по покана на една от големите филмови компании, като неотлъчно до нея е и съпругът й Джордже. Пътуването е съчетано и с отпразнуване на нейния рожден ден на Ривиерата. За него тя е облечена с друга ослепителна рокля, този път в ултравиолетово лилаво, създадена също специално за нея от дизайнерката Ради Лазарова.

Наталия Гуркова впечатли Кан с рокля на

Наталия Гуркова впечатли Кан с рокля на

„Ради е изключително талантлива! Роклите й направиха невероятно впечатление на червения килим. Непрекъснато ме питаха на кой дизайнер са и изказваха предположения, цитирайки световни имена като Ели Сааб и други. Тя е токлова млада и вече има такъв успех! Роклята за рождения ми ден беше прекрасна изненада. Аз избрах цвета, но до последно не знаех какъв ще е дизайнът. Получих роклята в деня преди да замина и бях очарована!“, споделя Наталия Гуркова.

„Отличителният ултравиолетов лилав цвят е постигнат чрез преливане и съчетание на текстури, дантели и декорации. При тази рокля цялостното излъчване и усещане е за прозрачна и ефирна визия. Наталия е уникална жена и самата тя ме вдъхнови за дизайна.“, обяснява дизайнерката Ради Лазарова.

Наталия Гуркова впечатли Кан с рокля на

Силуетът на роклята е тип „русалка“, а украсата е изключително специална. Тя включва изобилие от блестящи детайли – кристали „Сваровски“, мъниста, златни и сребърни камъни, изработени по поръчка специално за Наталия в Дубай. Дизайнерката е следвала тренда "naked dress", който основно включва монтиране и декориране на различни компоненти върху прозрачен текстил, както и тенденцията "naked shoulder", която поставя акцент на ефектното „голо рамо“. В основата на роклята се прокрадва и асиметрично поставена висококачествена френска дантела. Избраният нюанс на лилавото е цветът на 2018 година според палитрата на Pantone.

Наталия Гуркова впечатли Кан с рокля на

Снимки:
1. – 2. Наталия Гуркова на червения килим в Кан с рокля на дизайнерката Ради Лазарова.
Фото: Личен архив
3. – 5. Наталия Гуркова във фотосесия с рокли от колекция Womanity на модна къща „Блинк“.
Фото: © Ивомир Пешев
6. – 7. Наталия Гуркова на Ривиерата с рокля в ултравиолетово лилаво, създадена специално за нея по повод рождения й ден.
Фото: Личен архив