Проф. др. Тургут Ипек води безплатна консултация по диабетна хирургия

проф. др. Тургут Ипек води безплатна консултация по диабетна хирургияПроф. д-р Тургут Ипек е завършил обща медицина в Истанбулския медицински университет през 1986 г., специализира хирургия и продължава своето професионално развитие до защита на професорска титла в Медицински факултет Джеррахпаша към Истанбулския Университет.
Диабетната хирургия е все още малко позната у нас, но това е бъдещето в борбата със затлъстяването и диабет тип 2.
Бариатричната хирургия се прилага при хора, които не могат да отслабнат с диети и спорт; имат индекс на телесната маса (body mass index – BMI) над 35 и придружаващи заболявания, като метаболитен синдром, диабет, хипертония и др., както и хора, които са с индекс на телесната маса (body mass index – BMI) над 40, но нямат придружаващи заболявания.

В случаите с висока степен на затлъстяване подлагането на такъв тип хирургична интервенция води до понижаване и на общата смъртност.
Метаболитната хирургия е подходяща за пациенти на възраст от 18 до 70 години, лекували диабет тип 2 поне 2 години, които не могат да постигнат добър контрол на кръвната захар или пациенти с инсулинова резистентност и влошено качество за живот.
Метаболитната хирургия не е подходяща за пациенти под 18 г и над 70 г., с новооткрит диабет или лечение на диабет под 2 години, както и за пациенти с добър контрол на кръвната захар.
Операцията не се прави и при пациенти с Диабет тип 1.

Консултациите ще се проведат на 24.03.2018 г. на адрес:
гр.София, бул.Патриарх Евтимии/ул. Цар Самуил 1, партер (до църквата Св.Георги).
Телефон за връзка: 0888688805

Необходимите медицински изследвания са: кръвна захар – на гладно и след хранене; инсулин – на гладно и след хранене; С-пептид; анти – GAD; IAA; ICA.

Проф. др. Тургут Ипек води безплатна консултация по диабетна хирургия

За Проф. д-р Тургут Ипек:
Член е на:
Professional Societies: American College of Surgeans (ACS)
Turkish Surgical Society
European Association for Endoscopic Surgery (E.A.E.S.)
Senologic International Society (S.I.S.)
Society of American Gastrointestinal and Endoscopic
Surgeons (SAGES)
International Association of Surgeons, Gastroenterologists
Oncologists (IASGO).