Знаменитости даряват тоалетите от наградите "Златен глобус"

Почти 40 черни вечерни рокли и смокинги, носени от холивудските звезди на тазгодишната церемония по връчването на филмовите отличия „Златен глобус“ ще бъдат предложени на онлайн търг с благотворителна цел. Както съобщи в своята електронна версия „Ню Йорк Таймс“ търгът се организира от интернет аукциона „И Бей“ и издателската къща „Конде Наст“, а всички средства ще бъдат вложени във фонда Time's Up („Времето свърши“) , оказващ правна защита на лицата, станали жертви на изнасилване и сексуален тормоз.

Знаменитости даряват тоалетите от наградите
Никол Кидман на наградите "Златен Глобус" 2017

Под чукчето ще минат 39 рокли и смокинги в черни нюанси, които много от филмовите звезди, включително номинираните, облякоха специално за церемонията в знак на солидарност към участниците на движението против сексуалното насилие и половото неравенството. Става дума за социалното движение под названието MeToo ( "Аз също"), което набра популярност покрай редицата скандали, разтърсили кино индустрията в САЩ.

Знаменитости даряват тоалетите от наградите
Рийз Уидърспуун на наградите "Златен Глобус" 2017

По данни на вестника на аукциона ще бъдат предложени роклите на тазгодишните претендентки за „Златен глобус“ Никол Кидман, Рийз Уидърспун, Мерил Стрийл и смокинга на комика Сет Майерс, който беше водещ на галата.

Знаменитости даряват тоалетите от наградите
Мерил Стрийп на наградите "Златен Глобус" 2017

Началната цена на тоалетите ще варира между 2,5 и 10 хиляди долара, в зависимост от стойността, определена от дизайнерите, стоящи зад създаването им.

Знаменитости даряват тоалетите от наградите
Сет Майерс на наградите "Златен Глобус" 2017

БГНЕС