Дни на предизвикателствата 2017

Ето че настъпи и денят, в който стартира 13-тите „Дни на предизвикателствата“ – ежегодният фестивал за спортове на открито, туризъм, екология и активен начин на живот.

Тази година събитието е част от инициативата „София – столица на спорта 2018“.

Сред презентаторите на фестивала са големият ни акропарапланерист Весо Овчаров, световен шампион по инфинити тъмблинг, чието име буди вълнение в екстремните спортове по цял свят. Тази година в третия фестивален ден - 1 декември, той ще представи на живо на сцената на аула „Максима“, УАСГ, своя филм за изминалия сезон с атрактивни 360-градусови кадри от небето над най-красивите места на България. Това се случва за първи път от много години, след като в предишни издания на „Дните“ натоварената му програма зад граница ни позволяваше да видим Весо само на голям екран в едни от най-обичаните спиращи дъха филми с негово участие. Всички присъстващи в третия ден на фестивала ще могат да се включат и в кратка дискусия и да му зададат лично своите въпроси.

Дни на предизвикателствата 2017

Свеж музикален щрих ще оцвети в лирични цветове и без това пъстрата и наситена с много екстремно кино и вдъхновяващи презентации програма. В откриващата вечер сред смелите приключенци и големи спортисти ще се открои нежната фигура на чаровната Миленита, която ще изпее неизпълнявано досега от нея парче, изцяло в духа на фестивала. На автентични латиноамерикански музикални инструменти ще й акомпанира перуанецът Пиеро като двамата ще бъдат чудесна музикална илюстрация на презентацията за Латинска Америка, с която ще бъде открита официално вечерната програма на фестивала.

Старт на активностите във фестивала „Дни на предизвикателствата“ ще бъде даден още в 14 часа днес с практика на Академия първа помощ, с фокус хипотермия и височинна болест. След нея посетителите ще могат да релаксират с йога сесия и неусетно да стане време за вечерната програма.

Достъпът в рамките на дневната програма е свободен, а билети за вечерната програма ще се продават всеки ден от 17:30 във фоайето на Аула „Максима“.

Превърналото се вече в традиция изложение на „Дни на предизвикателствата“ ще посреща свободно посетители във фоайето на УАСГ всеки ден между 11 и 22 часа като тази година всички почитатели на активния и здравословен начин на живот ще могат да разгледат над 20 щанда.

БГНЕС