Повече за равиолите

Равиолите се водят вид паста и са едно от най-любимите ястия не само за италианци, но и за голяма част от населението на света. Има стотици начини за сервиране и приготвяне на вкусното ястие. Дали с кайма, с пиле, със зеленчуци, със сметанов или доматен сос, те са подходящи за хапване по всяко време. foodpanda, подбра забавни факти за италианския специалитет, които не знаете.

Повече за равиолите

За първи път се приготвят равиоли във Венеция през XIV век. 20 март е обявен за национален празник на равиолите. Обикновено се варят и сервират с добре овкусен сос. В някои части на Италия готвят равиолите директно в сос. Тестото се приготвя лесно- яйце, брашно, сол, зехтин, вода. Големината на равиолите е колкото супена лъжица.

В Индия равиолите са познати като „Гуия“, което е национално ястие, но се приготвя с пълнеж от сладко, сухи плодове, захар и смес от подправки. В Русия равиолите са известни като пелмени. Световният рекорд за най-много приготвени равиоли се поставя в Санкт Петербург през 2013 година.

БГНЕС