Предстои деветото сватбено изложение Balkanika Wedding & Honeymoon Expo

21-22.01.2017

Силвия Тодорова

Най-голямото сватбено изложение в страната BALKANIKA WEDDING & HONEYMOON EXPO ще се състои на 21 и 22 януари (събота и неделя) в елегантната „Бална зала” и зала „Средец“ на SOFIA HOTEL BALKAN /SHERATON/. Oρганизатор на изложението е ЕКСПОЛАЙН ООД – Анета Пени и Ирини Батзака. По време на пресконференция, днес – 18-ти януари, бяха представени най-важната и интересна информация във връзка с изложението и ревю с избрани сватбени рокли на модни къщи, участващи в изложението. В пресконференцията участваха: Анета Пени – издател на сп. „Сватба” и организатор на изложението; Христо Лазаров – собственик на HALDIGITAL 97; Мария Велизарова – главен декоратор на верига магазини „100 грама сладки“; водещ – проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода. В ревюто бяха показани тоалети на: Hristo Chuchev Design с дизайнер Христо Чучев, Mon Amour с дизайнер Поля Миланова, Paloma Fashion с дизайнер Поля Кинова, Alegra с дизайнери Радостина Илиева и Галя Долапчиева, Ирина Сардарева – къща на шапките и „Мели-М“ с дизайнер Марияна Викиева. Сватбените тоалети по време на пресконференцията бяха демонстрирани от: Юлия Юревич, Гери Дончева, Петя Велкова, Стела Димитрова, Стефания Татарова и Никол Предьова.

Предстои деветото сватбено изложение Balkanika Wedding & Honeymoon Expo

Изложението BALKANIKA WEDDING & HONEYMOON EXPO дава изключителната възможност на бъдещите младоженци и техните семейства да получат обширна информация, касаеща организацията на сватбеното тържество в рамките на един уикенд. Анета Пени, главен организатор на изложението, съобщи по-време на пресконференцията, че на едно място ще бъдат събрани общо 68 фирми – изложители, които покриват всички сфери от сватбения бранш: булчинска мода, аксесоари, цветя и покани, сватбени агенции, видео и фото услуги, фойерверки и пиротехника, ресторанти, хотели и локации за провеждане на сватбеното тържество, бижутерия, туристически агенции с предложения за меден месец. Тя обяви също, че в първия ден на изложението ще има и ревю на булчински рокли, в което ще участват фирмите изложители, а тоалетите ще бъдат представени от танцьори и актриси. Ревюто ще започне в 15:00 часа на 21 януари (събота) в зала „Средец“ на първия етаж, а през целия ден преди ревюто ще има открита сцена с демонстрации на грим и прически. В първия ден ще бъде връчена и специалната награда на сп. „Сватба“ за „Звездна сватба на годината“.

Предстои деветото сватбено изложение Balkanika Wedding & Honeymoon Expo

Предстои деветото сватбено изложение Balkanika Wedding & Honeymoon Expo

Организаторите от ЕКСПОЛАЙН ООД подкрепят за първа година фондация „Пинк“ – „Розовата фондация“ / Pink Fondation – pinkfoundation.bg /, като предоставят щанд, на който ще се продават сватбени аксесоари, изработени от сами деца, участващи в безплатни клубове по интереси, организирани от фондацията. Директор на фондация „Пинк“ е Албена Крушкова, а центровете за обществена подкрепа към фондацията са в Трън, Пещера и Перник. В арт работилницата към фондацията децата са изработили покани, декопажни кутии, бижута и подаръци за гостите на изложението.

Предстои деветото сватбено изложение Balkanika Wedding & Honeymoon Expo

Предстои деветото сватбено изложение Balkanika Wedding & Honeymoon Expo

По време на пресконференцията Мария Велизарова – главен декоратор на верига магазини „100 грама сладки“, обобщи тенденциите при сватбените торти, като отбеляза, че през 2017-та година са под мотото „Романтика“. При украсата на тортите са актуални акцентите от цветя и дантела, както и нестандартните цветове. Водещи тенденции са също „голата торта“, при която се виждат само платката и крема, както „сладкия бар“. Христо Лазаров – собственик на HALDIGITAL 97 представи новостите в сватбената кинематография. Той посочи две основни водещи тенденции. Едната е Cablecam („Кейбълкам“) – занемане на сватба отгоре, подобно на дрон, но в затворено пространсво, като камерата се движи по въжета близо до тавана. А другата тенденция е „Звуков дизайн“ – микс от атмосферни звуци и ефекти, които се монтират към видеото.

Предстои деветото сватбено изложение Balkanika Wedding & Honeymoon Expo

Дизайнерите и модните марки, които участваха в пресконференцията, очертаха и някои от водещите тенденции при сватбената мода. Христо Чучев акцентира върху разкроените, по-пищни и раздвижени поли с красива украса, както и върху подчертаното завършване на ръкавите в долната част и по-специално – разкрояването от лакътя надолу. Поля Миланова, дизайнер на Mon Amour акцентира върху цветните елементи, които правят булката закачлива и запомняща се. Модна къща Paloma Fashion очерта като водещи силуетите „русалка“ и „прицеса“, основните цветове са „офлайт“, „айвъри“ (off white, ivory), а също така съчетание на тези цветове в комбинация с нежни карамелени и розови нюанси.

Предстои деветото сватбено изложение Balkanika Wedding & Honeymoon Expo

При сватбените рокли се залага също на акцентите върху деколтетата, раменете и гърба и нежните дантели върху “skin net” – тюл, ефирни 3D цветя, ръчно пришити кристали, мъниста и пайети, а ефектът е илюзия за рисунка върху тялото. Деколтета са дълбоки “V” - образни, както отпред така и на гърба. Материите, които се налагат през 2017 г. са: коприна, жоржет, тюл и не на последно място дантелата със своя разкош и женственост! Шапките са елегантно и интересно решение за сватбената визия не само за булката, но и за гостите на сватбата, отбеляза Ирина Сардарева. А за сватбените двойки, които искат да заложат на фолклорна сватба има също интересни предложения на сватбени носии от Мели-М“ с дизайнер Марияна Викиева.

Предстои деветото сватбено изложение Balkanika Wedding & Honeymoon Expo

В рамките на изложението посетителите ще имат възможност да се срещнат лично с професионалистите, да намерят много отговори на въпросите си, да почерпят идеи и съвети, да се възползват от големите отстъпки и да се ориентират в организацията, за да се потопят спокойни в красививата романтична атмосфера на сватбения ден. На щанда на SPA DEMETRA през целия ден очакват гостите различни SPA изкушения – ще се демонстрират SPA терапии, подходящи за бъдещи булки и момински партита, Злато, Диамант, Рубин за лице, вграждане на 3D мигли, топ терапия за отслабване, ако роклята едвам се закопчава – с Гипс Клин младоженците ще влязат в дрехи с един номер по малки. Всички посетители ще участват и в тoмболата с много награди, осигурени от организаторите! Изложението ще бъде отворено за посетители през двата дни с работно време: Събота – 21.01.2017 от 11-19 ч. и Неделя 22.01.2017 от 11-18 ч. Вход с покани или билет на място. Цена 3 лв.

Предстои деветото сватбено изложение Balkanika Wedding & Honeymoon Expo

Предстои деветото сватбено изложение Balkanika Wedding & Honeymoon Expo

Снимки:
1. Участниците в пресконференцията.
2. Анета Пени и проф. Любомир Стойков (в средата) заедно с дизайнерите и техните модели
3. Проф. Любомир Стойков с моделите, които показаха роклите в ревюто на пресконференцията.
4. Никол Предьова със сватбена носия на „Мели-М“, Юлия Юревич с рокля на дизайнера Христо Чучев, Петя Велкова с рокля на Paloma Fashion, Гери Дончева с рокля на Mon Amour, Стефания Татарова с модел на Ирина Сардарева и Стела Димитрова с рокля на Alegra (от ляво на дясно)
5. Юлия Юревич с рокля на дизайнера Христо Чучев
6. Гери Дончева с рокля на Mon Amour
7. Петя Велкова с рокля на Paloma Fashion
8. Стела Димитрова с рокля на Alegra
9. Стефания Татарова с модел на Ирина Сардарева
10. Никол Предьова със сватбена носия на „Мели-М“
Фото: Хайлайф/От игла до конец