Подходящи храни след тренировка през януари

Мислейки за себе си след празниците, едва ли посягате към калорични храни и сладки неща. Месец януари е месецът, през който повечето хора започват да тренират, за да се отърват от натрупаните килограми през декември и подготовка за така очакваното лято и плаж. Сигурно сте чували, че тялото усвоява въглехидрати и протеини в рамките на 45 минути след тренировка. Поради тази причина е много важно с какво точно ще захраните организма след правенето на упражнения, тичане, фитнес или групови занимания. foodpanda, подбра най-добрите храни за прием след тренировка като количеството зависи много от целта, която искате да постигнете.

Подходящи храни след тренировка през януари

Кисело мляко – истинското кисело мляко е чудесен източник на протеин и много добър пробиотик, които запазва функциите на стомашно-чревната флора. Освен това млякото помага и в борбата с мускулните болки.

Пълнозърнест сандвич - Пълнозърнестите храни са заредени с полезни въглехидрати. Зърната са добра добавка и към салати и месо. Те спомагат за добрата обмяна на веществата и засищането на организма за по- дълго време.

Плодове - те съдържат лесно смилаеми въглехидрати, които действат добре на умореното тяло и мускули. Консумирайте често цитруси, киви и ананас.

Яйца - Сервирайте ги както ви харесва - бъркани, на очи, рохки, твърдо сварени. Те са с високо съдържание на протеин и хранителни вещества.

Спанак - силно концентриран на хранителни вещества, витамини и минерали. Освен това съдържа витамин С и фолиева киселина. Най-важното е, че не съдържа мазнини и холестерол.

Хумус - това е храна за добра фигура, изключително популярна в Близкия изток. Зарежда организма с нужната енергия за деня, минерали, витамини и протеини. БГНЕС