Празнични храни за специалните вечери през Декември

В навечерието сме на най- хубавите празници за всеки българин - Коледа и посрещането на Нова Година.

В тези дни всеки е в приповдигнато настроение, обикаля за подаръци, радва се на Коледната украса, прекарва хубави моменти със семейство и приятели, а това, което очакваме с нетърпение, е вкусната трапеза. foodpanda подбра кои са най- празничните ястия през декември.

Шаран - На Никулден празнуват всички, които са кръстени на Св. Никола, всички рибари, банкери и жители на град Бургас. По традиция на този ден на масата се сервира риба и по – специално шаран.

Баница - традиционно българско ястие, което се приготвя с повод и без повод. Баницата с късмети е очаквано ястие на празничната трапеза.

Празнични храни за специалните вечери през Декември

Сърми - Те са типично зимно ястие. Има ги в постен вариант и с месо, според зависимост от вкусовете и спазването на постите. Сърмите се водят едно от най- празничните ястия.

Свинско месо - Печено прасенце или пържоли, поднесени с чаша червено вино блазни почти всеки вкус. Ухае вкусно и може да нахрани обилно цялата компания.

Тиква - Печената тиква се смята за най-празничният десерт през декември. Поднесена с мед и орехи, с канела, с крем карамел или с други добавки, тя е любима за малки и големи.

Празнични храни за специалните вечери през Декември

Туршия - Това определено е най- празничната салата, която е чудесно мезе към българската ракия. Този вид зимнина има много разновидности. Някои хора я правят по-богата с голямо наличие на зеленчуци. Други предпочитат само с два-три вида.

БГНЕС