Саманта Камерън пуска своя модна линия

Близо пет месеца след оставката на своя съпруг Дейвид Камерън бившата първа дама Саманта Камерън пуска на пазара своя модна линия, съобщава британското издание на списание „Вог“.

Още от времето на управлението на консервативния премиер Саманта си спечели много почитатели заради своя елегантен и съвременен стил, предизвиквайки множество сравнения със съпругата на американския президент Мишел Обама.

Преди да стане първа дама завършилата художествено училище Саманта работи като творчески директор на луксозната фирма за кожени стоки „Смитсън“. Сега обаче тя се завръща към модата със собствена колекция от 40 тоалета, които ще бъдат пуснати в продажба следващата година.

Саманта Камерън пуска своя модна линия

Пред „Вог“ Камерън посочва, че според нея няма достатъчно британски марки, които да предлагат стоки на съвременни дизайнери на подходящи цени.

Нейната линия ще се нарича „Сефин“ („Cefinn“), като името е вдъхновено от четирите деца на семейството – Елвен, Флорънс, Айвън и Нанси.

По думите на главния редактор на британския „Вог“ Александра Шулман дрехите от колекцията на Камерън са семпли и добре скроени, с фокус върху материите. „Цените в колекцията са над средните, но не се и доближават до тези на международните дизайнери“, посочва още Шулман.

БГНЕС