Хелоуин 2016 - най-предпочитани костюми и лакомства

В навечерието на най-страшния от всички празници Хелоуин, консумацията на преработени захари и изкуствени добавки е позволена и спокойно може да се отдадем на любимите ни лакомства.

Освен маскирането, в този ден се набляга и на консумацията на сладки кексчета, с формата на страховити фигури, както и много бонбони. Международната компания foodpanda, подбра едни от най-консумираните лакомства.

1. Тиква - определено тиквата е символът на страховития празник. По света може да видите множество хора, които да обикалят с тикви - фенер. За да бъдете по-оригинални, издълбайте една тиква и я напълнете с лакомства като подканите вашите гости да бръкнат в нея и да видят какъв сладък късмет ще им се падне.

2. Пуканки - карамелизираните пуканки заемат почетното второ място. Интересно предложение е да ги нанижете на конци и украсите къщата с тях.

3. Пунш - питието е важна част от вашето парти. За да изненадате своите гости, направете зелен или кърваво червен пунш, с вкус на лайм или ягода.

4. Бисквити - през последните години се наложи традицията да се подготвят печени бисквити в кръгли форми и украсени по страховит начин с много черен шоколад и украса.

5. Чудовищни очи - това е чудесно хелоуин предястия, което представлява крема сирене и мюсли, оформени на топка, със забучена зелена маслина по средата.

Хелоуин 2016 - най-предпочитани костюми и лакомства

В този ден, се избягва консумацията на месо и поради тази причина се набляга на голямо разнообразие от вегетариански храни и сладки. Направете страховити формички от тесто - змия, тарантула, прилеп и изненадайте вашите гости с доза креативност, не само с костюма, но и на трапезата.

И тази година се търсят основно класическите за Хелоуин костюми на зомбита, дяволи, вещици, кървави булки и вампири. Това заяви за БГНЕС Валерия Димитрова от карнавална къща "Carnival for you".

Сред мъжете хит са костюмите на Жокера, Субзеро, Скорпион. При жените фаворита е Жената-котка, както и различни приказни героини. Зомби принцеса на бала, пък е любимката на момиченцата... За момчетата важното е да са страшни.

Новото в търсенето, а и предлагането, зависи предимно от актуалните филми и игри, в момента са героите от "Междузвездни войни", покемоните, супер героите - Супермен, Батман и Железния човек.

"Този празник с всяка година навлиза все повече в България и хора от всякакви възрасти му се радват и го празнуват, при нас се търсят костюми както за 1-годишни деца, така и от хора на третата възраст, което е много хубаво, защото това е един много хубав начин да се откъснат от сивото ни ежедневие и да се позабавляват по един по различен и много забавен начин", смята Валерия.

Според нея има и други, които казват: "Какъв е този измислен празник, той не е български. Да, така е, не е български, но е чудесен повод да се позабавляваме, да "изпуснем парата”, както казват. Който веднъж се е решил да пробва да се маскира, се връща всяка година с все по-смели идеи", добави Валерия.

Тя подчерта, че за децата този празник е едно истинско приключение, а някои от тях се подготвят месец по-рано - костюмът, гримът, чантичка за бонбони.

Хелоуин 2016 - най-предпочитани костюми и лакомства

"При нас има над 1200 костюма на всякакви тематики и интересното е, че за Хелоуин всеки костюм си има човек, който като го облече и му пасва идеално на същността и визията, децата главно търсят страшните типажи, при възрастните вече е различно, някои искат да са забавни и комични, други зловещи и кървави, разбира се повечето от дамите залагат на по-секси визията", заяви още Валерия.

БГНЕС