Стилистът на Наоми Кембъл със семинар у нас

Стилистът на супермодела Наоми Кембъл - италианецът Енцо Буонафине, представи в София новаторска технология и метод за лесно приготвяне на най-подходящия индивидуален шампоан. Маестрото е една многобройните звездни персони в предстоящия 19-и Международен фестивал на прическата и красотата "Sofia Hair Fashion Show".

Престижният 2-дневен форум се състоя в хотел "Маринела", съобщиха организаторите Стилист Капанов и "Christian of Roma Group".

Енцо Буонафине е единственият човек в света, на когото неувяхващата британска манекенка и фотомодел Наоми Кембъл се е доверявала за визията на прическата си в пика на своята забележителна кариера през 90-те години на миналия век. На семинара в София стилистът от световна величина ще представи новаторски за България продукт. На сцената в зала "ЕФЕ" в неделя от 12 часа, той достъпно и в детайли ще разясни как клиентите на фризьорските салони сами да си създават най-подходящия шампоан за своята коса. Различните пропорции между измиващата база и разредителя за нея гарантират получаване съответно на продукт за увредена, суха или мазна коса.

Стилистът на Наоми Кембъл със семинар у нас

Акцент в преобладаващата част от събитията в програмата бе застъпването на т. нар. "Зелена идея". Съорганизаторите на Фестивала - "Christian of Roma Group", са сред малкото компании в България, които действително прилагат екологичната концепция за едновременно опазване на природата и на здравето и съхраняване и поддържане на красотата с ползване единствено на естествени продукти - от опаковките до съдържанието. "Амбицията ни е до 2 години всеки фризьорски обект в страната от партньорската ни мрежа да стане от типа "Зелен салон" или да обособи поне т. нар. биокорнър, тоест кът за предлагане на услуги и продукти, съобразени с еко концепцията", каза управителят на компанията Елена Кристиано.

Изящни модели по халати дефилираха на сцената при демонстриране на новата професионална серия "Hergen". Тя беше презентирана като уелнес ритуал от познатия на българската публика от предишните издания на Фестивала италиански виртуоз на прическите Саверио Палма. В своето минишоу представителят на модна група "BES" от Милано показа начините на ползване за най-добри резултати на новата биосерия. Тя включва 5 типа продукти, произведени изцяло с растителни съставки, които са заместили напълно доказано вредните химически съединения като соли, сулфати, парабени, минерални олиа. Три от сериите са за основните проблеми на скалпа - против косопад, пърхот и омазняване. Останалите две са за дължината на косата - за увредена, както и за много суха, заплетена и дехидратирана, обясняват организаторите. И допълват, че екологичната концепция е съблюдавана на всяко ниво - продуктите са в стъклени опаковки, хартията е рециклируема.

Фино смлени билки и амазонска глина са единствените съставки в терапиите на световноизвестната марка италиански продукти за коса "Rolland"-Болоня. Екологичната концепция на серията "OWay" ще бъде представена на техническия семинар "Биодинамични услуги в салона" във втория фестивален ден - неделя. При трите основни терапии за косата и за скалпа - против омазняване, пърхот и косопад, се прилагат само абсолютно натурални растителни съставки, и то в необработен с никаква синтетика вид, уверяват организаторите. Чаена лъжичка от съответната смляна билка - градински чай, мащерка или еликрис, се смесва в зависимост от проблема с 50 мл от кремообразната амазонска глина. Забъркана в дървени купички и нанесена върху скалпа, маската се активира с извършване на съпровождащ аюрведа-масаж на скалпа.

По време на Фестивала бяха презентирани и проектът "Биосалони" на марката "Rolland". Идеята му е в използването във фризьорските салони на на продукти за коса, които не съдържат синтетични химически компоненти, а са изцяло базирани на естествени съставки.

Премиера пред българска публика имаше новата серия бои за коса "Метални цветове" на марката от Милано "Alfaparf". На технически семинар в неделя представители на бранда показаха нагледно прилагането на специфични техники при нанасянето на 6-те багри. Три от тях са с розови оттенъци, останалите са в нюансите на синьото. Серията "Harmonizers" пък включва тонери за обезцветена коса. Съдържа 4 цвята. За разлика от боите, тези тонери уеднаквяват равномерно цвета по цялата дължина на косата от нейните корени до върха, обясняват експертите.

С атрактивно шоу стилисти на "Christian of Roma" откриха 19-ото издание на международния форум в събота в 10,30 часа и веднага след тях сцената се превърна в арена на конкурсната надпревара. Тя е основен акцент в програмата и тази година. За 22-ри октомври организаторите бяха предвидили 6 съревнования с многобройни участници от цялата страна в категориите "Ежедневна дамска прическа", "Модерна мъжка прическа", "Вечерна прическа", "Булчинска прическа", "Модна визия с оцветяване" и "Актуална авангардна мода". Сред широката аудитория Фестивалът на прическата и красотата е известен с най-богатата си у нас конкурсна програма, обясниха организаторите. Целта е не само да се популяризира професията на фризьора, да се представят иновациите при тенденциите в модата и техниките на изпълнение, но и да се даде шанс за изява и доказване на талантите, заявиха организаторите.

Над 25 щанда с представители на доказани световни брандове за продукти за коса, маникюр, козметика, оборудване и аксесоари бяха разположени на над 1300 кв. метра изложбена площ. Заедно с изключително интересните светлинни ефекти всичко това спомогнаха за сътворяването и пресъздаването на един истински спектакъл, разкриващ до най-малките подробности професионализма на изявяващите се, уверяваха организаторите на 19-ия Международен фестивал на прическата и красотата "Sofia Hair Fashion Show".

БГНЕС