Тиква за закуска, не за десерт

Тиквата е вкусното и здравословно богатство на есента. Освен, че тя е символ на Хелоуин е и много богата на витамини и минерали, което я прави добър избор за закуска.

Обикновено консумираме тиква за десерт или самостоятелно. В България най-популярните начини за приготвяне на тиква са тиквеник и печена тиква с мед и орехи. В Америка обаче консумират тиквата на каша и с овесени ядки.

Тиква за закуска, не за десерт

Ето и още няколко предложения, подбрани от foodpanda, за това как да закусваме с тиква.

Мъфини от тиква - Все по-често заемат заслужено място в здравословната кухня. Приготвят се лесно, вкусни са и удобни за носене в офиса или на училище.

Френски тост с тиква - Френският тост с тиква е много полезен за закуска и набавя всичко необходимо на организма, за да се чувстваме бодри и тонизирани през деня. Приготвя се с филии пълнозърнест хляб, намазан с масло, парченца тиква и орехи.

Овесени ядки с тиква - Това е най-лесната и бърза закуска. Приготвяте тиквата на каша, с малко прясно мляко и овесени ядки.

Крем карамел с тиква - Ако искате да впечатлите вашето семейство и гости, направете крем карамел с парченца тиква.

И нещо любопитно: Илинойс е "Световна столица на тиквата". Градът произвежда 85 процента от тиквените консерви на планетата.

БГНЕС