Мис Планет 2016 е Марина Войкова

Световната титла идва в България! Най-голямата победа в историята на участията на българки в международни конкурси за красота!

Марина Войкова спечели за България световната титла Мис Планет 2016  в конкуренция с над 40 участнички от 25 държави: Филипини, Малайзия, Португалия, Холандия, Китай, Сингапур, Бразилия, Шри Ланка, Украйна, Русия, Гърция, Бразилия и др.

Мис Планет 2016

"Miss Planet" е един от най-престижните конкурси за красота в Света , основан преди  повече от 25 години в Холивуд / САЩ /.

Тазгодишното издание се проведе в морската столица на Грузия Батуми на 10.09.2016

Изключително развълнувана, Марина сподели в своя профил в социалната мрежа, че битката е била много оспорвана, че тази корона не е само нейна, а е на цяла България. Много щастлива е от това, че всички момичета са я поздравили искрено с победата, което не се случва често в конкурсите за красота.

"Невероятно щастлива съм да споделя, че България спечели MissPlanet 2016... Аз съм най-щастливият човек!!!!!", написа Марина веднага след голямата победа.  

Марина представи национална носия от родния си шопски край – осъвременена версия, създадена от дизайнерката Мариета Славчева. Участниците дефилираха в модно ревю с тоалети на дизайнери от своята държава, за  ревюто Марина бе заложила на стилна рокля на MEGZ - Меглена Каканашева. Във финалната вечер  на награждаването тя блестеше  с  рокля с диаманти в тюркоаз на дизайнерката София Борисова – Модна къща РОМАНТИКА.

Мис Планет 2016

Марина впечатли журито и се класира сред 5-те участнички, които представиха своите таланти на финалната вечер: изненадващо професионално изпълнение на песен, подготвена заедно с Дани Милев.

Мис Планет 2016

Международното жури, съставено от модни експерти от над 25 държави оцени по достойнство представянето на Марина в оспорваната конкуренция в Топ 5 – Южна Африка, Грузия, Украйна, Малайзия и България. Мис Планет Талант 2016 стана представителката на Шри Ланка, Мис Планет – трето място завоюва представителката на Украйна, второто място отиде при представителката на Малайзия. А първо място и златна корона – шедьовър на грузинското ювелирно изкуство спечели българката Марина Войкова!

Мис Планет 2016