24 Май 2016 - Световен флашмоб
"Дръж се Земьо, българите танцуват!"


България е там, където са българите!
Всеки може да се включи в проекта като изпрати видеоклип от мястото, на което празнува Деня на българската просвета и култура
и на славянската писменост


Идеята на организаторите от Richmart Vintage е да продължат традицията от 2015 година, когато публикуваните клипове на българи играещи хора по цял свят събраха 15 милиона гледания, а инициативата бе отразена със 150 публикации в български и чужди медии.


24 Май 2016 - Световен флашмоб


Какво ще спечели България при успешно реализиране на събитието за втора поредна година?

- българското хоро ще обедини българите в България и тези по целия свят, повишавайки самочувствието и патриотизма на българина;
- развиване на туризма в България чрез добавяне на фолклорен туризъм (чужденците ще искат да дойдат в България, за да видят първоизточника - българският автентичен фолклорен танц) в туристическите пакети;
- разкриване на школи за български танци в цял свят (българските танцьори ще бъдат високо ценени инструктури);
- спектаклите на българските ансамбли ще бъдат търсени на световните сцени;
- България ще бъде много по-разпознаваема дестинация, което би повишило доверието към българските стоки и услуги, както и като цяло стандарта в България;
- световна рекламна и PR кампания за България без разходи от държавния бюджет.

***********************

С КАКВО Е СПЕЦИАЛЕН БЪЛГАРСКИЯТ ТАНЦ - той е българският вариант за решение на страничните ефекти от модернизацията в съвременния свят - обездвижването, стреса и депресията. Те са европейски и световен бич, който убива 500 000 европейци (5 млн. за цял свят) всяка година според доклад на ISCA (Международна асоциация за спорт и култура). Проблемът коства 80 млрд. евро годишно на Европа - с 5 млрд. повече отколкото светът отделя за лекарства срещу рак.
Предложенията на световните организации - ден без асансьори, колоездачни турнири, фитнес ден, пеша до работа и други - не решават проблема.

ДОРИ 1/5 ОТ ЕВРОПЕЙЦИТЕ ДА ПРАКТИКУВАТ БЪЛГАРСКИ ТАНЦИ - ЩЕ СЕ СПАСЯТ ПОНЕ ПО 100 000 ЖИВОТА ВСЯКА ГОДИНА!


***********************

Защо БЪЛГАРСКИЯТ ТАНЦ може да бъде решението на проблема?

БЪЛГАРСКИЯТ ТАНЦ е система от движения, заимствани от народните танци - танц на базата на неравноделните тактове, които значително подсилват имунната система.

Другите видове аеробика, танци или спортни занимания развиват единствено дадена група натоварени мускули. За постигането на ефект се изисква много време (1-2 часа на ден). За много от тях се изисква специална, скъпа екипировка, оборудвани зали или спортни терени.

БЪЛГАРСКИЯТ ТАНЦ може да се практикува на работното място (FOLKNETIKA), във всеки клуб или ресторант и изисква много малко време практикуване на ден поради големия ефект от неравноделните тактове.


БЪЛГАРИЯ Е БЕЗПРЕКОСЛОВЕН СВЕТОВЕН ЛИДЕР В БОГАТСТВОТО НА НЕРАВНОДЕЛНИТЕ ТАКТОВЕ В НАРОДНИТЕ ТАНЦИ!
Останалите танци и видове аеробика са в 2/4 и 3/4 тактове.


Неравноделните тактове в българските танци са завещание от траките
, създадено не от един гений, а от гения на един цял народ и съхранено и до днес от българите.

НЕРАВНОДЕЛНИТЕ ТАКТОВЕ СА НЕ САМО БЪЛГАРСКО, А И ЕВРОПЕЙСКО И СВЕТОВНО БОГАТСТВО!


Последвайте фейсбук страницата на събитието
24 май "ДРЪЖ СЕ ЗЕМЬО, БЪЛГАРИТЕ ТАНЦУВАТ!"

и подкрепете каузата със свои клипове