“Жени стил” облече жената с характер

* Свободен силует, набори и платове металик са новите измерения на женствеността според Евгения Живкова

Силвия Мадина

На традиционно изискан и стилен ревю-спектакъл модна къща “Жени стил” с дизайнер Евгения Живкова представи своята най-нова колекция пролет-лято 2008, наречена “Жена с характер”.

Евгения Живкова споделя: ”Пролетно-лятната ми колекция е наречена “Жена с характер”. Облеклата ми са адресирани до съвременната жена – елегантна, но и професионално реализирана; атрактивна, но и със социално самочувствие; нежна с воля и характер, за да постига целите си в работата и чисто човешката си реализация. Част от облеклата са повлияни от емблематичния дух на новата елегантност от края на 50-те и началото на 60-те години. Това е моят поглед към жената през този сезон, облечена от “Жени стил”.

Колекцията е съставена от 65 облекла, разпределени в различни взаимно свързани теми. Силуетът на връхните облекла е по-свободен. Заедно с това се запазват и вталените класически сака, като дължините им леко намаляват. Ръкавите са с ? дължина, някои от тях са с набори и нервюри в рамото и т.нар. ръкави балон. Част от роклите и полите са с волани, набори, плохи и т.нар. “балон”, разигран в няколко варианта. Характерни са наборите в талията и в горната част на роклите. Панталоните запазват досегашния си силует – прави, разкроени с нормална и с 7/8 дължина. Бермудите също са актуални.

Официалната тема в колекцията “Жена с характер” включва рокли, вталени по тялото с волани и обем в долната част; набори под бюста и около талията. Дължината е в три вариации: около коляното, до средата на прасеца и стигащи до пода.

Чети повече във Fashion Lifestyle Magazine.

Снимки:
Предложения на “Жени стил” от колекция “Жена с характер”, пролет-лято 2008.
Фото: © Мони Франсес

© Любомир Стойков
Всички права запазени!