Валентин Юдашкин представи колекция вечерни рокли

Известният руски моделиер Валентин Юдашкин представи в салоните на италианското посолство в Москва новата си колекция от вечерни рокли, направени от италиански платове.

Валентин Юдашкин представи колекция вечерни рокли

При откриване на ревюто италианският посланик Чезаре Рагалини заяви, че днес модата се е превърнала в равноправна част от съвременното изкуство и в нея се отразява също връзката между италианската и руската култура. Той припомни, че преди това в посолството се състояха вечери на киното, литературата, музиката, живописта, балета.

Валентин Юдашкин представи колекция вечерни рокли

„Струва ми се, че Валентин неслучайно е озаглавил тази вечер „Приключението на руския художник в Италия“, подчерта дипломатът. Струва ми се също, че това не е само намек на любимата на всички комедия „Приключенията на италианците в Русия“. Аз смятам, че това наименование отразява дълбоката страна на това как италианците и Италия са възприемани в Русия“.

Говорейки за развитието на модната индустрия, Чезаре Рагалини отбеляза, че Италия си остава световен законодател на модата, „макар че конкуренцията сега е твърде остра“.

„Валентин несъмнено е много сериозен конкурент на италианската мода. Но ние гледаме на него не като на конкурент, а винаги виждаме в него един приятел“, посочи домакинът на ревюто. Той също поздрави Юдашкин, че за пръв път е станал дядо – на 5 април му се роди внук в една от американските болници.

Валентин Юдашкин представи колекция вечерни рокли

Валентин Юдашкин, който от 2005 година е член на Модната камара на Италия, сподели плановете си за собствената му модна къща, включително и с италианските компании.

БГНЕС