Кейт Мидълтън с тоалет на българския дизайнер Петър Петров


Преди няколко дни Херцогинята на Кеймбридж се появи в костюм от две части в червено и бяло на благотворително събитие в Лондон. Тоалетът е дело на българския дизайнер Петър Петров, който е майстор шивач на EPONINE - лондонски моден лейбъл, специализиран в дамските облекла по поръчка и прочут със своите елегантни дизайни в стила на 50-те и 60-те години на ХХ век.

Кейт се бе спряла на сако и пола от кариран памучен плат в духа на 60-те години. Моделът е от колекция Пролет-Лято 2016 на EPONINE, струва 1 200 паунда и определено грабна вниманието на медиите - Vogue, Vanity Fair and Telegraph писаха за него. Визията на херцогинята бе сравнена с тази на модната икона Джаки Кенеди.


Кейт Мидълтън с тоалет на българския дизайнер Петър Петров


Кейт Мидълтън с тоалет на българския дизайнер Петър Петров


Петър е роден през 1982 година във Велики Преслав. Учил е в Шумен и Киев. Преди да се пресели в Лондон е работил за "Бору Стайл", "Вея Елит", "Сева Фешън". В България е представил няколко успешни колекции дамска мода, а от 2011 година е майстор шивач в EPONINE.

Кейт е поддръжник на местните марки и в модните среди на Острова се знае, че е почитателка на бранда. Лично Петър отнася в двореца Kensington избрания от херцогинята тоалет.


Кейт Мидълтън с тоалет на българския дизайнер Петър ПетровКейт Мидълтън с тоалет на българския дизайнер Петър Петров


Както може би се досещате, "Ефектът Кейт" веднага привлече вниманието на всички дами от Острова към дизайните на марката.


Снимки:
1-2. Херцогинята на Кеймбридж в модел на EPONINE; facebook.com
3.5. Костюмът в червено и бяло от колекция EPONINE Пролет-Лято 2016; eponinelondon.com