Balkanika Wedding & Honeymoon Expo

*Най-голямото сватбено изложение ще бъде на 23 и 24 януари
в SOFIA HOTEL BALKAN

Силвия Тодорова


Най-голямото сватбено изложение в страната BALKANIKA WEDDING & HONEYMOON EXPO ще се състои на 23 и 24 януари (събота и неделя) в елегантната "Бална зала" на SOFIA HOTEL BALKAN /SHERATON/. Организатор на изложението е ЕКСПОЛАЙН ООД - Анета Пени и Ирини Батзака.

По време на пресконференция, вчера - 20-ти януари, беше представена най-важната и интересна информация във връзка с изложението. В пресконференцията участваха: Анета Пени - издател на сп. "Сватба" и организатор на изложението; Цвета Коева - PR на сп. "Сватба" и продуцент на "Визарт"; водещ - проф. д.н. Любомир Стойков - председател на Академията за мода.

Беше показано и ревю с избрани сватбени рокли на модни къщи, участващи в изложението: Bridal House, Alegra Wedding Boutique, Le Grand Jour, Мgriel и Paloma Fashion. По време на изложението сватбена мода ще покажат също: Rose Fashion House, Love Bridal London и модна къща "Одета". Сватбените тоалети по време на пресконференцията бяха демонстрирани от: младата певица и актриса Марина Кискинова, Мадлена Иванова - носителка на титлата Best Body от конкурса Miss Summer International 2015, Мисис България 2014 - Кристияна Костадинова, Деяна Петрова и Габриела Станиславова.


Balkanika Wedding & Honeymoon Expo


BALKANIKA WEDDING & HONEYMOON EXPO събира под един покрив едни от най-добрите фирми в сватбената индустрия и едновременно с това кани като зрител и участник техния клиент - бъдещото семейство. По този начин дава възможност на младоженците да получат професионална информация и консултация. По време на пресконференцията Анета Пени сподели, че изложението ще събере над 50 фирми от всички сфери на сватбената индустрия, които ще представят най-новите колекции в булчинската мода, тенденции и идеи в организирането на сватбения ден, уникални декорации, аксесоари, сладкарски изделия и предложения за медения месец. Фотографи и филмови къщи ще покажат най-модерните насоки за това как да бъдат запазени скъпи спомени от сватбения ден. Анета Пени обърна внимание, че фото и видео заснемането е една от сферите, където се предлагат много иновативни и оригинални решения за сватбения ден. Сред актуалните тенденции са: заснемане на сватбени филми със сюжет, по сценарий и режисура с интересни ефекти и монтаж; следсватбени фотосесии с художествени снимки и заснемане на цели албуми, които проследяват ежедневието на двойката от самото запознанство, предложението, интересни моменти от връзката и вече след сватбата създават семейна история в снимки. Цвета Коева от своя страна сподели, че при сватбеното облекло са водещи естествените материи, а при организирането на сватбите има завръщане към традиционните български сватби. Силно навлизат модата на първия сватбен танц със специално подготвена хореография и импровизираните места за провеждане на сватбеното тържество.


Balkanika Wedding & Honeymoon Expo


Balkanika Wedding & Honeymoon Expo


Balkanika Wedding & Honeymoon Expo


Специално внимание в рамките на изложението организаторите обръщат на сватбеното пътешествие. По време на Work Shop на 23 януари (събота) от 14:00 часа ще се проведе работна среща на представители от туристически агенции и хотели от чужбина с български туристически агенции. Работната среща е във връзка с организирането на сватби и сватбени пътешествия в чужбина. Презентации ще направят уникалният курорт в Гърция PORTO CARRAS GRAND RESORT, награждаван девет пъти от Condé Nast Traveller и MOUNT ATHOS AREA ORGANISATION - организация, създадена през 2010 година по инициатива на представители на хотели от Предатонската област на третия ръкав на Халкидики. Mount Athos Area Organisation се състои се от 75 фирми, работещи в сферата на туризма и културата за развитието на региона - хотели, таверни, заведения и др. услуги. Оригинални идеи за сватбения ден и медения месец могат да се почерпят и от курорт Porto Carras Grand Resort, който предлага прекрасен избор между официален сватбен прием или алтернативна сватба с плажно парти. Архитектурният шедьовър в манастирски стил - внушителната Villa Galini има прекрасни открити тераси, басейни и усамотени плажове, цъфнали градини, които могат да бъдат красив фон за сватбен ден, сватбен юбилей и незабравими момински и ергенски партита


Balkanika Wedding & Honeymoon Expo


BALKANIKA WEDDING & HONEYMOON EXPO е първото изложение за годината и интересът на бъдещите младоженци е голям, защото с посещението си виждат всички нови проекти, най-оригиналните и добрите идеи в една сватбена атмосфера и на едно място. Те ще могат да се възползват и от големите отстъпки на стоки и услуги, които ще предложат участниците на BALKANICA WEDDING & HONEYMOON EXPO,единствено и само в рамките на изложението. Организаторите са предвидили и томбола с много награди за посетителите!

В съботния ден на 23-ти януари изложението е отворено от 11:00 до 19:00 часа, а в неделя - 24-ти януари от 10:00 до 18:00 часа.
Изложението е с вход свободен.


Balkanika Wedding & Honeymoon Expo


Balkanika Wedding & Honeymoon Expo


Balkanika Wedding & Honeymoon Expo


Пълен списък с изложителите в: www.balkanicaexpo.com

Снимки:
1. Участниците в пресконференцията: Анета Пени, проф. д.н. Любомир Стойков и Цвета Коева (от ляво на дясно)
2. Обща снимка на моделите с Анета Пени и проф. д.н. Любомир Стойков (в средата)
3. - 4. Марина Кискинова с рокля на Paloma Fashion
5. Мадлена Иванова с рокля на Bridal House
6. Деяна Петрова с рокля на Alegra Wedding Boutique
7. Свабените тоалети, показани по време на пресконференцията: Кристияна Костадинова с рокля на Мgriel, Деяна Петрова с рокля на Alegra Wedding Boutique, Марина Кискинова с рокля на Paloma Fashion, Мадлена Иванова с рокля на Bridal House и Габриела Станиславова с рокля на Le Grand Jour (от ляво на дясно)
8. Сватбена декорация.

Фото: Хайлайф