По стъпките на българския танц в Холандия

Българският екип на Richmart Vintage в Холандия върви по стъпките на българското хоро, шевица и ритмика, които истински покоряват хората в страната на лалетата.

След силния старт на турнето на ансамбъл Българе в Холандия, Деан Манев - директор на Men's Fashion Cluster и екипът на InLIFE са на гости на формация "Палойна", която танцува под ритмите на българския фолклор.

По стъпките на българския танц в Холандия

Формацията е съставена от един българин и 50 холандци и съществува от около 50 години. Занимава се с международен фолклор, между който и българския. Има 10 мъже и 42 жени. Всички обичат българския фолклор, защото той е страст, сърце и душа.

Българската ритмика привлича холандците с нейната душа, защото танцът е живот.

Единственият българин във формацията коментира: "Танцът е здраве, танцът е нещо, с което забравяш лошите неща, не мислиш за злините по света."

"А възможно ли е да запазим традицията на българина, като вплетем шевицата в съвременните дрехи?", питат от Men's Fashion Cluster.

"Традицията е нещо, което винаги трябва да бъде с нас. Да, възможно е. Благодарение на шевицата в саката се запазва елегантността, но се добавя и традицията", категоричен е българинът, живеещ в Холандия.

По стъпките на българския танц в Холандия

Макар много българи да живеят извън България, те не спират да мислят за родината, за красотата, за фолклора.

Източник: inLIFE