Дни за превенция на диабета

От 9 октомври, в рамките на 8 дни, ще бъде проведена кампания за безплатно измерване на кръвна захар, холестерол, кръвно налягане, част от Дните за превенция на диабета.

Дни за превенция на диабета

В продължение на 8 дни мобилна лаборатория от Австрия и екип от български специалисти, заедно с Националната асоциация на децата и младите хора с диабет (НАДМХД), ще посетят Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Плевен, Варна и Русе.

По време на кампанията гражданите ще имат възможност да получат информация за всичко, което ги интересува и което е необходимо да знаят за диабета и за това как да подобрят качеството си на живот.

Мобилната лаборатория ще бъде в пред Новотел Пловдив на 9 и 10 октомври. На площада пред Община Стара Загора изследванията ще се извършват на 11 октомври, също пред общината, но във Велико Търново лабораторията ще е на 12 октомври. В следващите два дни – 13 и 14 октомври, акцията ще се проведе в Плевен пред централния мол. Лабораторията ще бъде на 15 и 16 октомври във Варна - Медицински университет, а на 17 октомври ще бъде пред общината в Русе. Изследванията ще се правят в часовете между 9.30 и 17 часа.

„Нека да се научим да се грижим за здравето си сега”, призовават организаторите на акцията.

БГНЕС