Конкурс за млад дизайнер

Мартин ЙордановНевероятно модно шоу ще се проведе в Русе в две поредни вечери, това съобщи Мартин Йорданов на пресконференция в хотел Дунав. Тази вечер (29 септември) ще стартира Конкурс за млад дизайнер. Фабриката за мъжки костюми Ричмарт, заедно с млади дизайнери от Русе, София, Пловдив, Варна, Троян, Трявна и утвърдени дизайнери от Букурещ, Румъния, с подкрепата на Клъстера за мъжка мода, ще представят свои колекции в дискотека SHOWROOM XS в Русе. Ще бъде проведен и конкурс за дизайнери, като отличените ще получат като награди електронен магазин или посещение на световно изложение. Представените модели ще бъдат журирани от художници, медии, специалисти от училищата за мода и модната индустрия. Гостите ще се насладят и на уникалното изпълнение на Йордан Йончев - Гъмзата, който ще бъде и водещ на модното шоу.

Ruse Fashion Night

За сряда, 30 септември, е предвидено да се проведе конференция в ресторанта на хотел „Дунав Плаза“, която ще бъде под мотото „Русе - перла от огърлицата на световната мода“. Веднага след конференцията ще се проведе ревю-спектакъл - атрактивна комбинация от мода и български народни танци. Върху микс от съвременна денс музика танцова формация “Ричмарт” ще представи колекция мъжки сака с български шевици на дизайнерите Райна Ганчева и Цветомир Петков – студент по мода в НХА. След това Национален Фолклорен Ансамбъл БЪЛГАРЕ ще представи фрагмент от спектакъла „Вълшебната игла“ или „Как Българският танц превзема световните модни сцени!“.

Седмицата на модата в Русе стартира с Ruse Fashion Night

Днес е едно добро начало Русе да затвърди позициите си като модната столица на България! Събитието е с медийната подкрепа и на Fashion.bg - модният портал на България, централният офис на който се намира в Русе. Нашата цел е българските модни събития да заемат своето място и в световния моден календар чрез популяризирането им в нашата международна платформа Be Global Fashion Network