H&M с инициатива "Да затворим цикъла на производство"

Присъединете се към глобално модно движение за по-чиста планета, инициирано от H&M. Рециклирайте дрехите си в магазините на марката и ние ще им дадем нов живот.

H&M с инициатива

Програмата за събиране на дрехи е глобална инициатива, чрез която H&M си поставя за цел едно по-устойчиво бъдеще. Ето как работи тя:

Оставете ненужните си дрехи, независимо от марката и състоянието им, в кутиите за събиране на дрехи в най-близкия магазин на H&M. Оттам те се извозват до фабрика, където се разпределят и сортират в три категории:

H&M с инициатива

Повторно носене
Дрехите, които са в добро състояние и могат да бъдат носени отново, се разпределят по света като стоки втора употреба

H&M с инициатива

Повторно използване
Изделия, които вече не са годни за носене, се превръщат в други продукти, като например изолиращи материали и почистващи кърпи.

H&M с инициатива

Рециклиране
Текстилните изделия, които не могат да бъдат използвани отново, получават нов шанс като текстилни нишки. По този начин старите дрехи се превръщат в нови. Какво би могло да бъде по-модерно от устойчивата мода?

H&M с инициатива

Denim Re-Born
Тези облекла са част от кампанията на H&M „Да затворим цикъла на производство“. Те са изработени от органичен памук и нишки, рециклирани благодарение на Програмата за събиране на стари и ненужни дрехи.

Модата може да бъде рециклирана. Това е колекцията, която го доказва. В модата има само едно правило: рециклирайте дрехите си. Създадена от 20% рециклирани нишки.

Днес H&M използват 20% рециклирани нишки в новите дрехи. Стремежът им е в бъдеще ще достигнат 100%. Всичко от Програмата за събиране на дрехи влиза в употреба. Рециклирането на една единствена тениска спестява 2100 литра вода.

H&M с инициатива

H&M с инициатива

H&M с инициатива

H&M с инициатива

H&M с инициатива

H&M с инициатива

Снимки и текст: hm.com