Четвъртата книга от поредицата "50 нюанса сиво" е вече факт

Новата книга от еротичната поредица "50 нюанса" пожъна небивал успех като разби рекордите по продажби само четири дни след излизането си на пазара.

Четвъртата книга от поредицата

За краткия период от няколко дни книгата е продала 1,1 млн. копия. Продължението, озаглавено "Грей", разказва историята от първата част на поредицата, но този път от гледната точна на единия от главните герои – Крисчън Грей.

Постижението на продължението е впечатляващо, тъй като неговото излизане на пазара беше обявено само ден преди официално да бъде пуснато в продажба.

"Това е невероятен брой книги, които са се продали за един уикенд и показват отдадеността и страстта, които притежават нашите читатели", каза Ани Месит от издателството на романа "Vintage Anchor" пред американското издание New York Daily News. Според нея вече е планирано трето, четвърто и дори пето преиздаване на "Грей".

До сега всички книги от поредицата са се продали в 125 млн. копия по света. Филмовата екранизация на първата част също пожъна голям успех в кината, като вече се планира заснемането на двете продължения "50 нюанса по-тъмно" и "50 нюанса освободени".

БГНЕС