Студенти от престижно училище за мода и дизайн в Париж на посещение при топ дизайнера София БорисоваСтудентите от престижното френско училище за мода и дизайн "MOD'ART International - Paris", посетиха луксозната модна централа на "Романтика фешън" и се срещнаха с топ дизайнера на България - София Борисова.


Студенти от престижно училище за мода и дизайн в Париж на посещение при топ дизайнера София Борисова


Децата са на посещение в България по проект, организиран от училището. Те самите са избрали България за дестинация, за да се срещнат и разговарят с най-успешния дизайнер на булчински и официални тоалети у нас.

Един от техните преподаватели по мода и дизайн е българката Петя Вълчинова. Именно тя е запознала учениците с работата на София Борисова, впечатлени от тоалетите, които създава, те са пожелали да посетят нейната модна къща.

"Удоволствие е да се срещнеш с толкова любознателни младежи" - споделя София Борисова - "Разпитваха ме за всичко - как съм започнала, какво ме вдъхновява, за пътя, който съм извървяла, за изработката на тоалетите, за подбора на платовете. Отговарях с удоволствие на тези симпатични, мотивирани да успеят в модата, млади хора. Надявам се и тук в България да срещам все повече такива."


Студенти от престижно училище за мода и дизайн в Париж на посещение при топ дизайнера София Борисова


Студентите бяха придружавани и от техния професор - Мосю Патрис дьо Плас /Patrice de Place/, който беше впечатлен и очарован от дизайнерските творения на трикратната носителка на най-престижния приз за мода у нас - "Златна игла".

От своя страна, студентите и техните преподаватели поднесоха подарък за спомен, луксозна писалка с логото на "MOD'ART International" и отправиха специална покана към София Борисова да гостува в престижното училище за мода и дизайн - "MOD'ART International" в Париж и да изнесе лекция пред тях и колегите им.