Роберто Кавали продаде 90 процента от компанията си

Роберто Кавали продаде 90 процента от компанията си Дизайнерът Робето Кавали потвърди, че е продал мажоритарния дял на бизнеса си на италианската частна инвестиционна компания "Clessidra".

73-годишният Кавали управляваше бизнеса си повече от 40 години.
"Изключително доволен съм, че подписах споразумение с италиански партньор, който, сигурен съм, ще продължи да развива това, което изградих в живота си. "Clessidra" ще осигури финансови, управленски и човешки ресурси, които ще позволят на компанията да продължи да нараства и да се изправи пред предизвикателствата на постоянно развиващите се пазар на луксозни стоки", заяви дизайнерът.

Италианската модна икона съобщи, че е бил в преговори и с лондонската фирма за дялово инвестиране "Permira" миналата седмица за сделка на стойност 450 милиона евро, която е позволява на дизайнера да запази 40% дял. Смята се, че италианската компания е започнала преговори за закупуване на марката още през 2009 г.

Заместник-председателят на CLESSIDRA Франческо Трапани, който е беше главен изпълнителен директор на "Булгари" 25 години ще поеме от Кавали позицията на ръководител.

БГНЕС