Какво показват жените на снимки

С напредването на съвременните технологии става все по-важно да изглеждаме добре на снимки. Какво обаче предпочитат да показват дамите когато се снимат?

Какво показват жените на снимки

Според социологическо проучване на компания за запознанства, автор на приложението Fuzzy Banter, представителките на нежния пол предпочитат да показват дясната половина на лицето си на снимки.

Жените категорично са заявили, че предпочитат едната страна на своето лице пред другата. Причините са най-различни – пътят на косата им, профилът на носа им или просто за да скрият белег или бенка, предава "Дейли мейл".

От 1000 изследвани жени 23% заявяват, че предпочитат дясната си страна, в сравнение с 18% за лявата. От дамите 16% харесват поравно и двете си страни. Най-много от тях обаче (43%) не смятат, че показването на определена част от лицето би им донесло предимства в снимането.

Въпреки предпочитанията на дамите, проучване от 2012 г. на университета в Уейк Форест показва, че хората като цяло приемат лявата страна на човешкото лице за по-привлекателна. Според психолозите от учебното заведение предпочитанията към лявата страна може да е свързано с разделението на мозъка. Дясната му част, която отговаря за емоциите, контролира лявата половина на нашето тяло. Това означава, че лявата половина на лицето ни изразява повече емоции.

БГНЕС