Проучване показа кога животът е най-скъп

Животът може и да започва на 40, както казва старата поговорка, но със сигурност е най-скъп когато сме на 50 години.

Проучване показа кога животът е най-скъп

Това поне показва последното проучване на инвестиционната компания Investec Wealth & Management, цитирани от сайта ВТ.com. Средно 50-годишен великобританец харчи на година над 5700 долара повече от останалите възрастови групи. За година парите, които харчат хората на 50 са над 40 000 долара.

В тази сума влизат около 10 000 долара за общи разходи за живот, 7500 долара за ипотека или наем, 3100 долара за транспорт и 1800 долара за образование, най-често на децата. Хората на 50 години харчат най-много и защото са във възраст, в която се подготвят за своето пенсиониране и инвестират повече, се казва в проучването.

Според Ник Гартлънд, директор "Финансово планиране" в Investec Wealth & Management, "преминаването на 50-те преди е било сигнал за намаляване на спестяванията, но времената се променят и днешното поколение се изправя пред допълнителен финансов натиск, който усложнява нещата".
Според него "днешните 50-годишни могат да очакват, че ще живеят още около 30 години, което предизвиква допълнителни затруднения като спестяванията ще трябва да стигнат за по-значителен период от време и парите трябва да бъдат старателно управлявани".

БГНЕС