Наслада от живота: 675 дни меден месец


За голям брой двойки меденият месец продължава само няколко дни, но американски младоженци превърнаха този празник в двугодишна ваканция.

Ан и Майк Хауърд от Ню Йорк сътвориха от своя меден месец 675-дневно приключение. Те решили, че едноседмичната почивка не им е достатъчна и тръгнали да обикалят света. Двойката посетила 302 места в 33 страни на шест континента, като бюджетът им бил 45 долара на ден.


Наслада от живота: 675 дни меден месец


"Когато си търсехме дестинация за медения месец, стигнахме до заключението, че списъкът е прекалено дълъг, а животът прекалено кратък. Нямаме деца, здрави сме, светът е голям и установихме, че няма по-добър момент за пътуване. Искахме меденият ни месец да бъде бомбастичен, а не да остане едноседмичен лукс", разказва 32-годишната Ан.

Те харчили средно под 45 долара дневно на човек, с изключение на Япония, Австралия и Норвегия, където разходите били по-големи (75 долара дневно), а в Боливия и Югоизточна Азия - значително по-малки (20 долара дневно). "Установихме, че пътуването по света може да е по-евтино от живота в страната ни", казва Майк.

Когато се връщат в САЩ, двамата съпрузи отварят собствена компания (HoneyTrek Trip Coach), която помага на младите двойки да направят същото като тях. "Научихме толкова много за две години и искахме да го споделим с тези, които искат да го направят, но не знаят как. Искаме хората да разберат, че не трябва да са милионери, за да пътуват", споделят съпрузите.


Източник: БГНЕС
Снимка: © Mike & Anne's - HoneyTrek.com