Не на хранителните добавки със зелен чай

За отслабване учени предлагат зелен чай, но не и добавки на основата на този продукт.

Изследователи от американския Университет в Пенсилвания са установили, че добавките на основата на зеления чай имат страничен ефект и водят до токсичност на черния дроб, пише "Times of India".

Не на хранителните добавки с зелен чай

Вместо добавки учените предлагат да се пие оригиналът. Зеленият чай е богат на полифеноли и други съставки, които са природни антиоксиданти. Изследванията върху животни показаха, че полифенолите на зеления чай предотвратяват напълняването и затлъстяването. Ако все пак човек е решил да взема добавките, няколко седмици преди това трябва да пие зелен чай. Това ще намали риска от странични ефекти.

Диетата със зелен чай е идеална за прочистване на организма, за подобряване на храносмилането, изгаряне на мазнините и стимулиране на белтъчната обмяна. Диетата със зелен чай може да се спазва 1-2 седмици, а дори и по-дълго.

Зеленият чай е засищащ, тъй като е богат на белтъчини. Листата на зеления чай (за разлика от черния) не се подлагат на ферментация и затова съдържат много полезни вещества. Зеленият чай е богат на витамини (С, Р, РР и от групата В) и минерали (калций, калий, желязо, цинк, флуор, магнезий и т.н).

Веществата в състава на зеления чай улесняват разграждането на мазнините и подобряват храносмилането. Тиаминът, съдържащ се в зеления чай, снабдява мозъчните клетки с енергия. Специална съставка на зеления чай сгъстява още в червата излишните мазнини и те се отделят, вместо да се натрупват в мастните депа на тялото.

БГНЕС