Яна Наскова представи новата си колекция "Beyond the limit"

Младата дизайнерка Яна Наскова стартира 2015 година със специално модно парти, на което беше прерязана лентата на първия й шоурум в квартал Витоша. Там тя ще предлага своите колекции с марка La Clé („ключ“ от френски). На площ от 70 кв.м. всеки прекрачил прага на модния център ще се наслади на многообразието от модели, платове и кройки и ще е актуален през новия пролетно-летен сезон. Уникалният дизайн на новото кътче в столицата е по идея на самата Яна в съавторство с интериорната дизайнерка Радмила Тасева – Ади. Тя е усетила идеята й, и просто е сътворила истински оазис на стила.

Яна Наскова представи новата си колекция ”Beyond the limit”

В шоурума вече е подредена новата колекция на Яна Наскова, която тя е нарекла ”Beyond the limit” – отвъд граница! Според нея, една жена не трябва да си поставя граници в това как да се облича, как да бъде по-смела в кройките на своите тоалети и смело да експериментира със цветовете. Тя е заложила на кройки, които да прикрият недостатъците и да подчертаят предимствата на всяка една дама, която държи да е неповторима. Силуетът е строго индивидуален и уникален. Линията е предимно елегантна и изчистена. Тази пролет дрехите на La Cle са със свежи и цветни мотиви, преобладават флоралните щампи, а за по-претенциозните се предлагат и облекла в малко по-тъмната гама. Дизайнерката отново не изневерява на естествените и качествени материи като памук, жакард, коприна в комбинация с памук, финно плетиво, уникална дантела, която е модната „диктаторка“ през този сезон. Не са забравени и декоративните елементи към дрехите, които са запазена марка за творенията на Яна.

Яна Наскова представи новата си колекция ”Beyond the limit”

Яна Наскова представи новата си колекция ”Beyond the limit”

”Beyond the limit” – отвъд граница! е колекция за силните жени. Тези, които винаги се забелязват и впечатляват. Тези, които живеят в един модерен и динамичен свят – без ограничения, в който всяка врата се отваря с един ключ! Мода за необикновените, различните, стилните, вдъхновяващите и незабравимите.

Яна Наскова представи новата си колекция ”Beyond the limit”

Яна Наскова направи впечатление още преди година с дебюта си на родната модна сцена. Тя показа колекция ”Unlocked” и даде заявка за блестяща кариера. Моделите й бяха представени по нестандартен начин в разкошната лятна градина на една от най-красивите къщи в кв.Драгалевци в столицата. Модното шоу бе уважено, както от популярни лица от шоу средите, така и от бизнес личности от всички сфери на обществения живот в България. Всъщност творческата дейност на талантливата дизайнерка датира още преди 12 години, когато започнала да прави дрехи за самата себе си. Още тогава като нейно кредо е останало схващането, че дрехите, които създава трябва да показват стил, очарование и провокация. На 10 април 2014г. официално стартира марката La Cle, която разчупи догмите и показа, че света на дизайна може да бъде още по-креативен и много цветен.

Яна Наскова представи новата си колекция ”Beyond the limit”

„Смятам, че всеки талант има шанс за развитие, независимо в коя държава живее. Важно е колко го желаеш, на какво си готов, за да го постигнеш и достатъчно самочувствие, за да покажеш това, което си сътворил“, коментира Яна своето схващане за развитието си като моден дизайнер в България.

Събитието бе уважено от представители на бизнес средите, както и популярни лица от родния шоубизнес. Сред тях се откроиха модната шефка Ирина Папазова, Христо Сираков, който за изненада на всички пристигна сам, певицата Боряна Баташова, родния топ-гримьор Зоран Коцов, арх.Павел Янев, собственика на клуб „Брилянтин“ Камен Спасов със съпругата си и много други. Три от манекенките на агенция „Интерсаунд“ разходиха и тоалети от новата колекция на дизайнерката.

Яна Наскова представи новата си колекция ”Beyond the limit”

Яна Наскова представи новата си колекция ”Beyond the limit”

Яна Наскова представи новата си колекция ”Beyond the limit”

На партито беше подета и социална инициатива, с която се цели да се помогне на 27-годишния Бахтияр, който се нуждае спешно от средства за лечение на „Неходжкинов лимфом“ в стадий 4В в болница „Аджъбадем“ в гр.Истанбул. Изисканата и непосилна за близките сума е $175 000, затова в шоурума бе поставена специална кутия, в която всеки може да остави своето лично дарение.

Яна Наскова бе подготвила двойна изненада за своите гости, клиенти и журналисти. Освен отварянето на шоурума тя отпразнува и своя рожден ден и избра красивия празник, за да сложи начало на една истинска модна приказка.

А ако желаете и вие да разберете как продължава тя, посетете модния шоурум на La Cle, който се намира в кв.Витоша, ул. “Чавдар Мутафов“ 39

Официален фотограф на събитието: Диляна Флорентин