Американката Тес Холидей е най-пищният модел в историята на модата


Тес Мънстър (вече Холидей) от САЩ стана първата красавица с XXL размер, с която голяма модна агенция подписа договор.

Договорът с нея бе подписан в четвъртък от британската модна агенция MiLK Model Management. Както отбеляза мениджърът на компанията, Анна Шилинглоу, младата американската е образец за много жени и това е много важно.

29-годишната майка от Мисисипи, която е била определена за прекалено ниска и дебела, за да бъде плюс сайз модел, още като тийнейджър, вече има подписан договор и ще се снима за Vogue. "Майка ми винаги ме окуражаваше. Но останалата част от семейството и приятелите ми мислеха, че съм луда".

Тя е размер 54 (22 по американската система), с височина от 165 см и тегло от 118 кг.


Американката Тес Холидей е най-пищният модел в историята на модата


Големият и успех идва през 2011 година, когато от A&E я избират за лице на тяхната документална поредица "Heavy" ("Тежки), след като я откриват в интернет. От тогава тя е била модел на Domino Dollhouse, SWAK, Jessica Louise Clothing, Evil Pawn Jewelry, Black Cat Bikinis и други.

Тес твърди за себе си, че не е мързелива: "Не сядам и за миг. Ако не снимам по 12 часа на ден, значи съм по задачи или срещи".

Тес стана звезда в социалните мрежи (и днес вече има доста голямо влияние в тях) през 2013, когато се присъедини към интернет кампанията, чиято цел бе жените да придобият положително възприемане на своето тяло. "Знам, че не всеки разбира какво целя. Но за мен това е нещо много просто. Става въпрос да обичате тялото си независимо от размера му и да вървите към мечтата си".


Информация: БГНЕС & The Daily News
Снимка: instagram.com