Днес в Лондон избират "Мис Свят 2014" измежду 122 красавици

В британската столица днес ще бъде финалът на конкурса за красота "Мис Свят 2014", в който участват хубавици от 122 страни, предаде БГНЕС.

Бляскавото шоу ще започне в 14:30 часа местно време (16:30 българско време) и ще се излъчва в интернет. За съжаление в конкурса няма българска участничка.

Днес в Лондон избират Мис Свят 2014 измежду 122 красавици

Надпреварата за скъпоценната корона започна преди няколко седмици, когато красавиците от различни краища на света пристигнаха в Лондон. Според правилата, за да се класират за престижната титла, през цялото време те трябваше да печелят точки в междинните етапи на представянето си. Момичетата демонстрираха пред журито своите таланти и национални костюми, участваха в спортни състезания, излизаха на подиума във вечерни рокли и по бански костюми, говориха за своите благотворителни проекти.

В Лондон състезателките имаха и богата културна програма. Те посетиха Оксфорд и Уиндзор, гледаха известния мюзикъл "Фантомът от операта" в Кралския национален театър и се срещнаха с изпълнителите на главните роли.

Конкурсът "Мис Свят" за първи път се провежда в Обединеното кралство през 1951 година. Той е един от най-старите в света. Според правилата, заедно със скъпоценната корона, победителката получава правото да живее в продължение на година в Лондон, а също и да участват в различни благотворителни пътувания от името на "Miss World Organisation".

Снимка:
Day 11 - Beauty with a Purpose Gala
www.missworld.com