Синди Крауфорд разказва за днешните модели

Синди Крауфорд твърди, че Кара Делевин има повече контрол върху собствения си имидж от нея, съобщава Контактмюзик.

48-годишната красавица беше един от най-видните супермодели от близкото минало, а модната й кариера продължава четири десетилетия. Но Синди завижда на днешните моделки като Кара Делевин, Кендал Дженър и Миранда Кер, защото имат достъп до социалните мрежи и могат да говорят директно с почитателите си и с по-широка публика.

Синди Крауфорд разказва за днешните модели

"Тези момичета успяват благодарение на социалните мрежи да изградят собствения си имидж по начин, който не беше достъпен за нас. Например причината Кара да е толкова страхотна е, че тя успява да контролира образа си в социалните мрежи и има преки отношения с почитателите", сподели Синди пред в. "Evening Standard".

Тя дава някои съвети на момичетата, които искат да успеят в модния бизнес. Красивата брюнетка твърди, че трябва да се работи наистина усърдно и всяка задача да се приема сериозно. "Винаги съм казвала, че моделството е това, което правя, а не това, което съм. Това е работа и е истинско забавление, но моят съвет e винаги да сте навреме, да бъдете подготвени, да слушате. Според мен това е причината да имам толкова дълга кариера. Хората знаеха, че ще се появя и ще дам 100% от себе си. Това не е бляскаво, но подобно качество в тази капризна индустрия е от основно значение", счита Синди.

13-годишната й дъщеря Кая следва стъпките й и ще се появи във фотосесия за следващия брой на сп. "Teen Vogue". Крауфорд е решена да предпази детето си и ще й позволи да реши какво иска да прави в кариерата си.
"Щастлива съм да я правя щастлива. Тя е само на 13 и е твърде млада, за да знае какво иска да направи. Но мисля, че докато правеше тази фотосесия и се забавляваше, разбра, че това не е само забавление, но и работа", казва Синди.

БГНЕС