"Грижовна лисана" - докосващ сърцето разказ за майчината любов


Много детски книжки, филми и сериали днес са изпълнени с насилие и злодеи и внушават съмнителни послания на нашите деца. Като антипод на всички тях, книгата "Грижовна лисана" на писателката Ирина Коршунов по много фин и елегантен начин разкрива пред децата многопластовите прояви на майчината любов. Илюстрациите към приказката са на Райнхард Михл.


"Грижовна лисана" - докосващ сърцето разказ за майчината любов


Историята разказва как една майка лисица на прибиране към дома си открива малко лисиче, което е останало само - изплашено, измръзнало и гладно. Сърце не и дава да го остави там и тя решава да го отведе при нейните малки, а пътят им към дома е изпълнен с премеждия, които заздравяват връзката им.

Оригиналът на приказката е издаден на немски още през 1982 година, но и днес тя е актуална и вероятно ще бъде такава и след още 32 години.

Книгата е издадена за българския пазар от издателство "Iniciali", а 50 стотинки от стойността на всяка продадена бройка се даряват на фондация "За нашите деца" в подкрепа на приемната грижа в България. Фондацията вече повече от 21 години помага на деца, които са останали без родители (също като малкото лисиче), като им намира приемни семейства, които се грижат за тях, като за собствени.


За повече информация за приемната грижа в България:
www.priemidete.org и www.detebg.org


Предлагам всеки от нас да подари по един екземпляр от книжката за предстоящите коледни празници на всички близки дечица, за които се колебае какъв подарък да избере - така едновременно ще им покажем една история за чиста майчина любов и ще дадем шанс на повече деца да посрещат Рождество Христово със свое семейство!

Благодаря!