Смях и развлечение с
"Парола 9 месеца"


От заглавието на книгата сигурно вече се досещате за какво става дума - за бременността на една жена или както се казва в анонса на книгата - за "радостите, очакванията и тревогите на една блондинка през най-вълнуващото време за всяка жена - това, в което очаква дете".

Смях и развлечение с

Авторката е Цвети Георгиева, водеща в радио Fresh и шоуто "Блондинките на радио Fresh".

Книгата е написана след като тя ражда своя син, а причината за написването на романа тя споделя в едно интервю в присъщия си хумористичен стил: "Скуката. Трябваше да правя нещо, докато съм в майчинство. Голяма част от книгата е писана, докато сина ми спи в кошчето си, а любимите ми сериали завършиха сезона си."


"Парола 9 месеца" е завладяващ роман, който се чете на един дъх и единствената му цел е да ви забавлява. Подходящ е само за хора с чувство за хумор и самоирония!

Майчинството е едно приключение, придружено с несигурност и нови чувства, които ни връхлитат, но Цвети ни предлага да погледнем на всяка ситуация и от смешната страна. С неподправен хумор и завладяващ стил авторката разказва за всички забавни и не толкова забавни моменти, които всяка майка помни от периода на своята бременност.


Смях и развлечение с


Ако искате да разведрите деня си, непременно прочетете тази книга, която на няколко пъти ме накара да се смея с глас. Ето един забавен момент от книгата, когато авторката се опитва да убеди мъжа си да даде пари за много скъпа бебешка колкичка, препоръчана и от нейна приятелка:


"Върнах се вкъщи с объркани мисли, пълна памет на телефона и твърдата убеденост, че ще принудя баща ти да купим скъпа количка.
- Колко струва?
Казах му колко, но той явно днес има проблем с ушите.
-КОЛКО?!
Повторих.
- Ти знаеш ли, че за тези пари можем да купим малък автомобил?!
- Е, да, но мъжът на Изабела е купил такава количка... Купил е дори две... Това се казва истински мъж...

Но баща ти ме прекъсна, започвайки тирадата с основния мотив, че не знам стойността на парите и не оценявам неговите усилия да ги изкара и нищо да не ми липсва... Проблемът е, че точно в момента имам нужда от скъпа количка и самочувствието ми е сломено, защото трябва да се обадя на леля ти Изабела и да призная (Авторката говори на своето бъдещо бебе, а своите приятелки нарича негови "бъдещи лели", б.р.).

Аз: - Ние... Ние явно не можем да си позволим скъпата количка... Мъжът ми е скъперник!
Изабела: - Ох, горката! Ти наистина имаш проблем. Така е, след като не си го хванала в изневяра, няма как да го навиеш да ти купува всичко, което искаш!
Аз (с неподправена изненада): - Ама твоят изневерява ли ти?
Изабела: - Разбира се! Даже сега заради червения косъм на сакото му ще получа италиански обувки от естествена кожа, ръкавици и чанта в един тон!

Мисля, мисля и се радвам, че баща ти не ми купува всичко!"