RICHMART JUNIOR представя формула за намаляване на безработицата при младежите


На 3 декември 2014 в Пресклуб БТА се състоя пресконференция, на която беше представена най-новата песен на Кристо "Fast Life" и клипът към нея.

По време на пресконференцията беше представена и новата танцова формация "Richmart", която ще популяризира българските фолклорни танци в клубове и дискотеки.

Участниците представиха и нов сайт, който ще събира професионални знания за модата и изработката на мъжкия костюм от цял свят.

Richmart Junior ще предлага и онлайн обучение на тема "Стартирай своята кариера", като в подкрепа на проекта разработва специален модел костюм 008 "ключ към първото работно място".


RICHMART JUNIOR представя формула за намаляване на безработицата при младежите

Участници в конференцията:

КРИСТО - хип-хоп изпълнител на едни от най-популярните български хитове през последните 10 години и инициатор на много социални проекти facebook - Kristo

МАРТИНА МАРТИНИ - 15 г. Ръководител на проекта "Richmart Junior". Учи дистанционно във Флорида, САЩ и паралелно се обучава по индивидуални програми "Мениджмънт в модата" и "Предприемачество " facebook - Richmart-Junior

МАРТИН ЙОРДАНОВ - предприемач и собственик на компанията за костюми по поръчка "RICHMART" //richmart.bgfashion.net/


RICHMART JUNIOR представя формула за намаляване на безработицата при младежите

ХРИСТО ДИМИТРОВ - хореограф и режисьор, известен като създател и продуцент на много проекти в българския национален фолклор - Национален фолклорен ансамбъл "Българе" , Международен фестивал на фолклорната носия в град Жеравна и национален събор "Войводска среща". www.bulgare.net

ДЕАН МАНЕВ - директор на "MEN'S FASHION CLUSTER"
www.mens-fashion-cluster.com

ПРОФ. ЛЮБОМИР СТОЙКОВ - водещ на пресконференцията


БИЗНЕС: В самото начало Мартин Йорданов акцентира върху социалната отговорност на фирмите и потенциала им чрез нея да търсят и дават решения за различни проблеми на национално ниво и в ЕС. "Richmart Junior" представя формула за успех при младите и предложение как да се намали безработицата при при тях до 29 години в ЕС (средният процент на безработицата в ЕС е около 10%, а безработицата при младежите до 29 години е над 25%). Важно за младите е да вярват в себе си и да имат знание как да се презентират.

В тази връзка на пресконференцията беше представено обучение на тема "Стартирай своята кариера". То ще бъде онлайн с бизнес насоченост към развитие на предприемаческите умения сред младите.


RICHMART JUNIOR представя формула за намаляване на безработицата при младежите


Деан Манев от MEN'S
FASHION CLUSTER обясни, че обучението ще включва и майсторски класове към университетите със специалност Мода. Целта е да се изгради мост между образованието и бизнеса. Проектът е насочен към проблемите не само в България, а и в ЕС, защото страната ни като част от Европа може да допринесе за намаляването на безработицата.


RICHMART JUNIOR представя формула за намаляване на безработицата при младежите


В подкрепа на идеята за успешна реализация на младите, RICHMART JUNIOR разработи КОСТЮМ модел 008, подходящ за първото работно място за младежи, защото е вярна максимата, че "ПО ДРЕХИТЕ ПОСРЕЩАТ".

През 2015 ще бъдат изработени 100 000 костюма модел 008 на преференциална цена за младежи до 29 години.


RICHMART JUNIOR представя формула за намаляване на безработицата при младежитеМартина Мартини обясни идеята на костюма, който ще е "ключ към първото работно място". След анализ на бизнес облеклата се оказва, че тъмните им цветове, които преобладават, не са приемливи за младите, които предпочитат светлите и цветни модели. В резултат, новият модел костюм 008 ще бъде с две лица - едно по-тъмно и делово и друго по-цветно и младежко. Двулицевите сака демонстрираха Мартина Мартини и Мартин Йорданов.


МУЗИКА: Изкуството, като своеобразна "пета власт" има отговорност за посланията. В частност за музиката - хип-хоп изпълнителят Кристо оценява нейната значимост и отговорността, която носи чрез посланията в текстовете си. Той отправи апел към колегите си в музикалния бранш да преразгледат посланията си към младежите. По време на пресконференцията Кристо представи най-новата си песен "Fast Life" и клипа към нея. В клипа участват различни тацьори, сред които новата формация Richmart - мъже, които танцуват български народни танци върху хип-хоп музика. Режисьор на клипа е Кристо, а идета в него да се включат народни ритми е на Мартин Йорданов. По време на пресконференцията формация Richmart изпълни елементи от танца в клипа - обработен чапраз, хореографиран от Христо Димитров. Промоцията на песента "Fast Life" ще бъде тази вечер в 24:00 часа в Jim Beam, Студентски град.


RICHMART JUNIOR представя формула за намаляване на безработицата при младежите


Изпълнителят Кристо вдъхновява чрез музиката си идеята младите хора да вярват в себе си, да имат самочувствие, да влизат в живота смело, да бъдат предприемачи на своя живот, да знаят, че няма нищо невъзможно. Песента е на английски език, за да бъде посланието й универсално и разбираемо навсякъде. Кристо сподели, че има твърде много насилие и агресия в музиката, които травмират младите. "Ясно е, че простотията и насилието продават, но не всичко е бизнес", каза той.


RICHMART JUNIOR представя формула за намаляване на безработицата при младежите


Формация "Richmart": Нейната цел е да съчетае българските фолклорни танци със съвременна музика в различни стилове, както е в клипа на песента "Fast Life". Възможност и предизвикателство към младите е да опознаят българското фолклорно танцово изкуство чрез съвременен прочит. Младите ще могат да усвояват народни танци на територията на клубовете и дискотеките.


RICHMART JUNIOR представя формула за намаляване на безработицата при младежите

Консултант на проекта ще бъде хореографът на Ансамбъл "Българе" - Христо Димитров. По време на пресконференцията той акцентира върху това, че имаме най-богатия фолклор на планетата в ритмично отношение. Стремежът е, както се възродиха клубовете по български народни танци, така те да станат по-масови и сред младите в клубовете и дискотеките. Ще се популяризират достъпни елементи от народните танци върху различни стилове музика. Многообразното българско фолклорно танцово изкуство би предизвикало голям интерес при младите, ако бъде представено по подходящ начин.


Снимки:
1. Учатниците в пресконференцията: Христо Димитров, Мартин Йорданов, Кристо, Мартина Мартини, проф, Любомир Стойков и Деан Манев (от ляво на дясно)
2. Мартин и Мартина демонстрират двулицевото сако
3-4. Формация Richmart с костюми на Richmart
5-6. Мартина Мартини и Кристо
7. Мартин Йорданов и Христо Димитров
8. Всички участници в пресконференцията заедно с танцьорите
Фото: Хайлайф: 1, 3, 4, 5, 7
Фото: Антон Марков: 2, 6, 8