Мода, модни тенденции, здраве, красота и лайфстайл списание и директория Fashion.bg
Дрехи пролет-лятоЗавивки с гъши пух

Fashion.bg » Новини » Млади дизайнери

Млади дизайнери


Изберете страница:  «2 3 4 5 6 7 8 9 10 »


Студенти по мода представиха свои интерпретации на традиционни облекла на европейски народи


Студенти по мода представиха свои интерпретации на традиционни облекла на европейски   народи"Целта на конкурса бе да мотивира младите хора да се запознаят с традициите и културата в областта на облеклото и дизайна на народите от ЕС. И да ги претворят съобразно днешните условия на живот и модните тенденции", споделиха организаторите. Участниците изпратиха своите идеи във вид на модни скици - с обяснения от къде са почерпили вдъхновение и от какви материали ще изработят модела. За 15-те номинирани за финала участници бяха осигурени текстил, помощни материали и консултации, за да изработят идеите си, с които да се представят на ревюто. Любопитното е, че повечето идеи бяха заимствани от мъжки традиционни костюми и оригинално пресъздадени в провокативни дамски облекла. Поличка от мъжка гръцка носия, каре от костюми на шотландски гайдари, островърхи шапки и лале от Холандия, кожен мъжки костюм "Ледерхозен" от германска област Бавария, български и румънски носии провокираха младите дизайнери за създаване на съвременни младежки облекла.

подробно...


Голямо Коледно ревю на студенти по мода от Нов български университет


Голямо Коледно ревю на студенти по мода от Нов български университетНа 16 декември, малко преди Коледа, студенти по мода от Нов български университет, показаха пред обществеността своите творби. Ревюто е плод на усилена работа - студенти и преподаватели месеци наред се подготвяха за това важно събитие. Творческата фантазия и вдъхновението на младите хора, техните нестандартни идеи и хрумвания бяха реализирани по най-атрактивния и успешен начин. Ревюто показва стила и методите на обучението по мода в НБУ. Студентите разработиха своите проекти, създадоха конструкциите и сами изработиха в материал творбите си.

Музикалното оформление на ревюто беше осъществено също от студенти от НБУ.
Ревюто беше разделено на две големи теми - Зимен калейдоскоп и Дрехи и доспехи.

подробно...


Лондонският шик: пътуване във времето


Лондонският шик: пътуване във времетоНа 29 октомври Beefeater тръгна на модно пътешествие, на което са поканени всички любители на лондонския дух, мода и музика. В края на октомври стартира проектът London Dress Code с първото от общо пет поредни ревюта - модата на THE SWINGING 60's.

SWINGING 60's се случи в необитаем етаж в сградата на „Склада” с DJ ремиксите от 60те години и Beefeater Gin, миксиран с тоник, лайм и сок от касис.

Партито, което събра повече от 500 души, ни преведе през Mods - Carnaby Street - King's Road - Twiggy - Mini - Youth Revolution и ни показа представата на избраните студенти за този период.

подробно...


Школи за мода в 28 области у нас


 Школи за мода в 28 области у насНационалната камара по мода ще учреди през октомври Българска национална модна академия, предаде репортер на БГНЕС. Академията ще има 28 областни представители, като се предвижда тя да организира летни и целогодишпни курсове, от 3 и 6 месеца.

Всеки желаещ може да се запише и да завърши курсове за модел, като за това ще получи и сертификат от Академията.

Академията ще обедини няколко модни агенции, към които ще бъдат пренасочени завършилите курсисти.

подробно...


Шерил Коул подготвя собствена модна линия


Шерил Коул подготвя собствена модна линияПевицата от британската група "Гърлс Алауд" Шерил Коул планира да се впусне в модната индустрия, като създаде собствена линия за дрехи.

Певицата ще се конкурира с приятелката си Виктория Бекъм и нейната линия dVb, като пусне на пазара собствена модна линия. "След като се сдоби с нова си прическа и заложи на по-провокативен избор на дрехи, Шерил заяви пред колежките си, че иска да се възползва от статута си на най-добре облечена звезда и проучва възможности да създаде собствена модна линия догодина, съобщава сп. "Грация".

подробно...


Божинов ще става дизайнер


Божинов ще става дизайнерВалери Божинов мисли сериозно върху идеята да създаде собствена модна марка. Футболистът на Манчестър Сити призна за намеренията си в предаването "Фешън вирус" по TВ 7. Водещата Албена Александрова, дизайнер и собственик на бутик "Рошавата гарга", интервюира Валери в Слънчев бряг по време на лятната му ваканция. "Отдавна мисля за собствена марка и рано или късно ще я имам", заяви нападателят. "Проблемът е, че не съм стигнал върха в своята кариера, сега съм в особено положение - по средата. А това се прави, когато си най-добър."

подробно...


15 години специалност "Моден дизайн" във ВСУ "Черноризец Храбър"


15 години специалност "Моден дизайн" във ВСУ "Черноризец Храбър"През 1994 г. Варненски свободен университет „Черноризец Храбър” стартира в България обучение в областта на модата с откриване на специалност „Моден дизайн”. Успешно завършилите млади дизайнери се реализират в различни направления на модния бранш като проектанти, конструктори-моделиери, технолози, модни стилисти, мениджъри, експерти по организация на модни ревюта, модни фотографи, търговски консултанти, преподаватели. А най-смелите от тях търсят самостоятелен творчески и бизнес път на развитие чрез откриване на собствени дизайнерски фирми за облекла.

подробно...


Плетените дрехи - нов хит във висшата мода


Плетените дрехи - нов хит във висшата модаВ последнo времe в света на висшата мода силно расте интересът към плетените дрехи, с "плетения котюр" се обръща повече внимание на изразителността на плетивото. на снимките се вижда необикновената плетена рокля на талантливия дизайнер Jemma Sykes, дипломиран специалист на Кралския Колеж за Изкуство (Royal College of Art). Вечерната вълнена рокля, която е ръчно плетена, се казва "Елизабет" ("The Elizabeth") и е била създадена от дизайнера за етническата модна марка Butcher Couture (дословно "котюр на месаря") и някак напомня на купчина кайма, преминала през мелачка. Тя е била продадена на аукцион, а средствата, получени от продажбата, са отишли във фонд за борба с рака на гърдата.

подробно...


Модно шоу на български дизайнери във Виена по Fashion TV


Модно шоу на български дизайнери във Виена по Fashion TVДизайнерският тандем "Bipone", носители на "Златна игла“ 2008 за най-добър млад дизайнер отново затвърдиха правилното решение на Академията за мода. Бившите възпитаници на Нов български университет успяха в рамките на една седмица много сериозно да провокират медийното пространство. След като бяха сред осемте финалисти от цяла Австрия на дизайнерския конкурс "Ringstrassen Galerien Designer Award“, те се представиха блестящо и на последното си самостоятелно модно шоу в хотел Hilton във Виена. На грандиозния моден спектакал талантливите българи накараха модните специалисти сериозно да се замислят върху стойността на българската мода.

подробно...


Триумф на младите български дизайнери


Триумф на младите български дизайнериНа оригинален и вълнуващ ревю-спектакъл в хотел „Хилтън” бе избран българският финалист на конкурса за бельо „Triumph Inspiration Award” 2009.

Дизайнерското творение „Ден и нощ” на победителя Искрен Лозанов, III курс бакалавър в Националната художествена академия (НХА), е вдъхновено от гения в изкуството на 20-ти век – Пабло Пикасо.
Искрен Лозанов спечели шестседмичен стаж в списание „Ел” България и уникалната възможност да представи страната ни на световния финал на конкурса „Triumph Inspiration Award” 2009, който ще се проведе през септември в Милано.

подробно...



Изберете страница:  «2 3 4 5 6 7 8 9 10 »




  • Акценти
  • Мода
  • Колекции
  • Личности
  • Модели

designer

Устата


хип-хоп певец
и още...
Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се   отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

Онлайн магазин ¦ Дамски дрехи ¦ Рокли ¦ Дамски блузи ¦ Поли ¦ Дамски манта ¦ Дамски костюми ¦ Дамски панталони ¦ Спортни екипи