Мода, модни тенденции, здраве, красота и лайфстайл списание и директория Fashion.bg
Дрехи пролет-лятоЗавивки с гъши пух

Fashion.bg » Новини » Млади дизайнери

Млади дизайнери


Изберете страница:  «2 3 4 5 6 7 8 9 10 »


TINA SOCIAL CLUB с модна премиера


TINA SOCIAL CLUB с модна премиераВ началото на месец октомври младата дизайнерка Христина Ангелова ще направи своя дебют с уникално модно шоу в D-lifestyle Consept в София. Талантливата възпитаничка на НБУ ще даде сериозна заявка за място сред елита на родната модна индустрия. Доказателство за това е факта, че тя е получила покана за участие в дефилетата за млади дизайнери в Париж през пролетта на 2012.

Христина стартира кариерата си като създава преди година модно ателие под марката Venus. След като се среща с Емануела Маркова и Александър Давидович от D-lifestyle Consept тя започва активно да работи по налагането на TINA SOCIAL CLUB.

подробно...


Български дизайнери ще участват в седмицата на модата във Виена


Български дизайнери ще участват в седмицата на модата във ВиенаДизайнерският тандем "Bipone", носители на "Златна игла" 2008 за най-добър млад дизайнер наскоро извоюваха отличието "Златна игла" и на световната федерация World Federation of Master Tailors. На 14 септември от 18 часа те ще представят своите колекции на седмицата на модата във Виена.

Биляна и Петър Пелови - "Bipone" са възпитаници на Нов български университет, които от години творят във Виена. Креативният тандем налага за кратко време в модните среди в Австрия ексклузивен и елегантен стил. Формулата на техния успех е индивидуалният подход към всеки клиент, съветите за стил и създаването на дрехи по мерките на техните клиенти.

подробно...


Българска дизайнерка е сред финалистите в международен конкурс за млади дизайнери


Българска дизайнерка е сред  финалистите в международен конкурс за млади дизайнериКонкурсът MITTELMODA_FASHION AWARD е създаден през 1993 година. Целта му е да представя млади дизайнери от цял свят пред широка аудитория от експерти в областта на модата, дизайнери, журналисти и модни къщи. Конкурсът е в сътрудничество с Camera Nazionale della Moda Italiana и SMI-Sistama Moda Italia.

Между участниците в тазгодишния конкурс имаше представители от Корея, Нова Зеландия, Австралия, Пуерто Рико, Израел, Индия, САЩ, Англия, Норвегия, Швеция, Португалия, Италия и... България!

подробно...


Студентско модно ревю в НБУ "HARADJUKU EKSPERIMENTS"


Студентско модно ревю в НБУ "HARADJUKU  EKSPERIMENTS"На 23.06.2011 г. в двора на НБУ студентите по мода представиха модно ревю с нестандартното и екзотично име „Harajuku experiments”. Дефилираха облекла, инспирирани от японската култура и улична мода, дизайнерски експерименти на поли, всички проектирани с много въображение и вкус. Две бяха основните теми в ревюто на младите дизайнери:

"EKSPERIMENTS"
Студенти от ІІ курс с преподавател Теодора Момекова показаха една нестандартна колекция от поли, наречена „Eksperiments” – експерименти с материала, с формата и с конструкцията.

подробно...


Годишно ревю на студентите по Моден дизайн


Годишно ревю на студентите по Моден дизайнНай-очакваната изява на студентите от специалност „Моден дизайн” във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" е традиционното ревю в края на учебната година. Творческият процес на младите дизайнери минава през търсене, откриване на взаимодействието между тъкани, прежди, цветови гами, асортимент и дълго обмисляне на всеки детайл.

На 9 юни в двора на Археологическия музей във Варна студентите от І до ІV курс показаха близо сто амбициозни проекта, които плениха многобройната публика със своя артистичен замах. Провокативни, флиртуващи с цветовете, експериментиращи с материите, младите дизайнери се представиха със самочувствието на творци, избрали и следвайки уверено своя път.

подробно...


Започва онлайн гласуването за световния финал на конкурса TRIUMPH INSPIRATION AWARD 2011


Започва онлайн гласуването за световния финал на конкурса TRIUMPH INSPIRATION AWARD 2011Общо 37 талантливи млади дизайнери ще се състезават на световния финал на конкурса Triumph Inspiration Award 2011, в това число и българската победителка в националния финал Евелина Гелина, 2 курс, НХА с модела си "Многолик индувидуализъм". Всички те ще представят на световната модна сцена творческите си интерпретации на мотото на конкурса "125 years of celebrating women".

Световният финал ще се състои на 6 юли по време на Седмицата на модата Mercedes Benz в Берлин.

подробно...


Финал на конкурса "Etere и студентите на NBU"


Финал на конкурса "Etere и студентите на NBU"На 21 март 2011 година студенти и преподаватели от департамент „Дизайн и архитектура” посетиха фирма „Вени Стил” в гр. Пловдив, за да присъстват на финалния етап от конкурса „ETERE и студентите на NBU”, обявен на 8.01.2011г. Собственикът на фирма „Вени Стил”, г-н Валентин Славчев и г-жа Емилия Костова в присъствието на много студенти и преподаватели от департамент „Дизайн и архитектура” наградиха победителите в конкурса.

подробно...


"12 фокуса на модата" - модни експерименти на най-младите български дизайнери


"12 фокуса  на модата" - модни  експерименти на най-младите български  дизайнериТазгодишното 15-то юбилейно издание на пролетния Празник на красотата, организиран съвместно от Мото-Пфое и Българския Червен Кръст, се състоя снощи в Националния дворец на културата. Дефилето обедини на подиума модните експерименти на най-младите български дизайнери – бакалаврите от Националната художествена академия, специалност „Мода”, с утвърдения стил на известната италианска марка Motivi.

Възпитаниците на Греди Асса демонстираха изследванията си върху темата "Орнамент" в специална селекция от 12 авторски облекла.

подробно...


Триумф България награди дизайнерите на най-вдъхновяващо бельо


Триумф  България награди дизайнерите  на най-вдъхновяващо  бельоСтудентката по мода от Националната художествена академия Евелина Гелина ще представи България на световния финал в конкурса за млади дизайнери в Берлин.

Талантлива българка победи своите конкуренти на националния финал "Triumpf Inspiration Award" 2011, който се проведе снощи в столичния Военен клуб.

подробно...


Подари тоалет - зарадвай абитуриент!


Подари тоалет - зарадвай абитуриент!Телевизия ББТ, предаването „Така го правят жените” и талантливите дизайнери Жана Кошева и Иван Панайотов стартираха на 8 април съвместна благотворителна инициатива. Младите дизайнери решиха да дарят около 15 официални тоалета от миналогодишните им колекции на деца-абитуриенти от Домове за деца, лишени от родителски грижи. С подкрепа се включва и г-жа Албена Атанасова, заместник-кмет на Столична община по направление „Здравеопазване, интеграция на хора с увреждания и социални дейности“, която ще предостави списък на Домове, в които има настоящи абитуриенти.

подробно...



Изберете страница:  «2 3 4 5 6 7 8 9 10 »




  • Акценти
  • Мода
  • Колекции
  • Личности
  • Модели

designer

Димитър Бербатов


Футболист, централен нападател на Манчестър Юнайтед
и още...
Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се   отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

Онлайн магазин ¦ Дамски дрехи ¦ Рокли ¦ Дамски блузи ¦ Поли ¦ Дамски манта ¦ Дамски костюми ¦ Дамски панталони ¦ Спортни екипи