Актуални тенденции в грима и прическите за пролетта и бала на 2014 от "Магама"

Лилия Желева


Идващата пролет настъпва с многообразие в прическите - дължини, обем и цветове, както и с тенденцията "естествен грим". За всеки вкус и стил има по нещо, което да накара същността ви да изпъкне. Ето какви са предложенията за сезона на коафьора Вили Боршукова и стилистите от салони "Магама".

Винаги е хубаво прическата да стои добре на лицето ви, като е съобразена с вашия собствен стил и социален живот. А за този сезон няма ограничения - дълго, средно или хипер късо - важното е да сияете.

Прическите варират от абсолютно геометрични линии до асиметрия, от гладки до много обемни или разрошени коси, от къси до женствени вълни. Има запазваща се тенденция в плитките от всякакъв вид и така наречените "гнезда" от плитки.


Актуални тенденции в грима и прическите за пролетта и бала на 2014 от


При дългите коси са актуални всякакъв вид вълни - едри и по-ситни. Те придават женственост и мекота на силуета и са подходящи за по-официлни случаи. Ако искате да сте предизвикателни, може просто да оставите косата права или на стилна конска опашка.


Актуални тенденции в грима и прическите за пролетта и бала на 2014 от


В цветовете се запазва актуалното златисто, карамел, шоколад, капучино или коняк. Ще са актуални предимно топлите тонове без значение дали сте брюнетка или блондинка. За дамите с по-матов тен топлият цвят може да се комбинира със студени кичури, което ще стои по-добре на тена им.

Грижите за косата и посещението при фризьор са задължителни след дългата зима, студения вятър, шапките и високите яки. Освежаване на цвета, подходяща маска, подрязване на изтощените връхчета или промяна на прическата - всичко е добре дошло за косата ви. Аргановите маски, шампоани и балсами са голям хит, вършат чудесна работа и могат да се ползват в домашни условия.

Актуални тенденции в грима и прическите за пролетта и бала на 2014 от Трескавата подготовка за абитуриентския бал безспорно е един от най-важните моменти в живота на младите дами. Изборът на прическа е много важен и трябва да е строго съобразен с тоалета, бижутата и грима. Не на последно място и с желанието на момичето за това как иска да изглежда - предизвикателна, изящна, женствена или като принцеса. За отличен резултат посетете вашия фризьор и се консултирайте за всичко! Хубаво е да направите и пробна прическа. Дали косата ще е пусната или прибрана в закачлив кок, е въпрос на лично усещане. Избягвайте коковете тип "козунак" - ще ви състарят излишно!

При грима през настъпващата пролет също има голямо разнообразие. Хит последните месеци е "френският грим", натуралният или така наречен "нуди" грим. Модерен за вечерта пък е по-силният и сияещ грим. За устните оранжевото или огнено червено червило са актуални, но ако грима на очите е по-силен, то устните трябва да са само с гланц и лек цвят. Златното е на мода във всичките му вариации, както и блестящите клепачи, тюркоаз, кафяво и черно. Играта с цветовете и плавното им преливане е важно за крайния резултат, както и съобразяването с тоалета, тена на кожата и това дали ще е вечерен или дневен грим.

С идването на пролетта е време да посетим и козметика, за да подхраним изсъхналата от студовете и климатиците кожа. В зависимост от това дали е мазна или суха, специалистът ще ви предложи и най-добрата терапия за нея. Дълбокото и цялостно почистване на лицето е задължително, за да има ефект терапията.

Опушени клепачи, цвят на старо злато, тюркоаз,праскова - това са цветовете, които ще греят на очите през пролетта. За подсилване на грима може да ползвате всякакви модели изкуствени мигли - цели, на снопчета или на косъмчета - в зависимост от това колко дълго искате да ги носите. Не забравяйте веждите - те са рамката на лицето. Не ги оставяйте рошави и без форма.


Актуални тенденции в грима и прическите за пролетта и бала на 2014 от


За абитуриентския бал е препоръчително гримът да бъде направен от професионалист, който ще се съобрази с тоалета и прическата. Най-важното, което трябва да знаят младите момичета е, че колкото и добре да могат да се гримират в домашни условия, то в този ден от значение е не само крайният резултат, а и продуктите които се използват. Професионалните гримьори залагат на качествени, дълготрайни и покривни стилизатори, които ви гарантират, че след танците и топлината гримът няма да се разтече или размаже. Хубаво е във вашата чантичка да си вземете гланц или червило, с което да освежавате грима от време на време.


Снимки:
1. Свежият вид на прическата може да се постигне с къса фризура и нов цвят за пролетта.
Фото: © Derrick Zeno Goldwell Announces 2013 Color Zoom U.S.

2. Косата на леки вълни и ретро гримът винаги внасят романтика в излъчването.
Фото: © Steven Meisel ; styled by Carlyne Cerf de Dudzeele

3. Свежият естествен грим трябва да е в унисон с прическата.
Фото: //www.elstile.ru/

4. За бала заложете на ниския неангажиращ кок и аксцент само в устните или само на очите.
Фото: //www.hairstylesdesign.com/


Вижте още:
Топ тенденция за Пролет 2014: Прическа тип Клеопатра
Топ тенденция за Лято 2014: Цвят в косите