"Мис България 2013" е седма във временното класиране за "Мис Свят"

Нанси Карабойчева е в Топ 10 на претендентките с най-големи шансове за титлата "Мис Свят 2013" след конкурса за плажна мода и спортното състезание


Най-красивата българка за 2013 година, Нанси Карабойчева, безапелационно премина през първите два предварителни конкурса в програмата на престижния "Мис Свят 2013".

За една седмица в Бали блондинката от село Юнаците успя да се нареди в топ 30 на конкурса за плажна мода и в топ 20 в спортната надпревара. Тези успехи на Нанси и дадоха достатъчно точки, за да се изкачи до седмо място във временното класиране.




Всяка следваща натрупана точка от предстоящите мини-конкурси ще доближи "Мис България 2013" до влизане в почетните места на финала на "Мис Свят".

След два дни ще се проведе задължителното представяне на национален танц. От спечелването на короната на 17 август, до заминаването на Нанси към Индонезия на 2 септември, красавицата се готви неуморно за танца си с хореографите на ансамбъл "Българе". Заедно направиха интересна интерпретация на Варненско хоро, която Нанси ще изтанцува пред журито на "Мис Свят" на 12 септември.




Високата оценка на международното жури идва след като най-красивата българка застана монолитно на първото място и във вота на феновете във Facebook.

Докато момичетата преминават през всякакви модни изпитания, за да стигнат до финала на "Мис Свят", в Джакарта започнаха масови протести на крайно религиозни мюсюлмани срещу 130-те красавици. В следствие от няколко заплахи властите разпоредиха грандиозната гала вечер на 28 септември, която трябваше да се проведе в индонезийската столица, да се премести в Бали. Наложителните промени обаче не промениха забавленията на момичетата.



Най-интересен до момента беше ритуалът с пускането в океана на бебета костенурки, чиито вид е застрашен - разказа самата Нанси.



"Станахме в 5:30 сутринта и всички заедно изпълнихме този ритуал на плажа, където посрещнахме и изгрева", допълва "Мис България 2013".

Красавиците вече станаха свидетели и на традиционните балийски танци, направиха си барбекю на открито, обличаха индонезийски носии и се запознаха с най-интересните страни на местната култура.


Снимки 4 и 5: Нанси със съквартирантката си "Мис Грузия 2013"