Atelier Aimee Montenapoleone представи колекция SFILATA 2013

Италианската марка за висша мода Atelier Aimee представи колекция Sfilata (парад) пролет-лято 2013 в Милано. 

Създадената в града на любовта Верона фирма отново събра ВИП гости, агенти и клиенти, почитатели на луксозната булчинска мода и футуристичния дизайн. SFILATA e адресирана към булките, които имат безгранични желания за тоалет. Булката на Atelier Aimee e Diva - дръзка, блестяща и модерна, тя организира сватба на открито – с много цвят в булчинската рокля – резеда и морско синьо, бледо жълто или светло розово с циклама, тя е нежна като Жулиета – в едновремено семпла и богата рокля, тя обича черният цвят и сватбата й е на тема „рок”, това е колекция 2013 на „обичаната” в цял свят марка (от фр. "aimee” – обичана). Не случайно още на първа станица в сайта й пише „каква булка си?” – и има решение за всяка една.

Впечатление правят и аксесоарите, толкова необикновени, колкото и роклите, които се изработват в отделна фабрика на фирмата, ръчно при сложен технологичен процес. Смокинови и палмови листа, шапки с цветя, домина, воали и тиари се съчетават с тоалетите на булките.

Atelier Aimee Montenapoleone представи колекция SFILATA 2013

Колекцията е изработена само от естествена коприна и най-фините дантели като macramé, valencianne и chantily, с много ръчна бродерия и реверанс към ценителите на висшата мода.  
Дизайнерката на фирмата Лучия Заноти и този път създаде нова и изключителна колекция за нежните романтички Eme di Eme и за елегантните булки, които обичат изчистеният стил - Pret a porter Atelier Aimee. Булчинските рокли от тази марка се създават по индивидуални мерки и се изпълняват в рамките на 1- 2 месеца, което превръща Atelier Aimee в една от малкото кутюр фирми в света, която изработва сватбени тоалети make to order.

Atelier Aimee Montenapoleone представи колекция SFILATA 2013

Целият процес по създаването на шедьоврите  с тази марка е описан в специален линк в www.aimee.it.

Булката с тоалет на Atelier Aimee е винаги различна и запомняща се. Мейв Кенеди, Катлийн Кенеди, Симона Вентура, Йоланте Кабау, съпругата на футболната звезда Уесли Снайдер, министър Мара Карфаня, Аля Милушева, Кремена Халваджиян са част от ВИП клиентите на марката. Фотосесии с тоалети на фирмата са заснели Мисис Европейски Съюз 2010 – Елена Караколева, Мисис България Вселена 2010 – Паолина Петркаиева и руският топ модел – Наталия Водянова.  Atelier Aimee изработва официални рокли както за оперните певици от миланската La Scala, така и за модните къщи Dior, Versace, Dolce&Gabbana, Gucci, които се носят от холивудските звезди на червения килим,  а съвсем отскоро фирмата е в сътрудничество и с Alberta Ferreti. Във филма „Шаферът” с участието на Патрик Демпси, актрисата Мишел Монъгън  смени няколко тоалета на италианската фирма.

Atelier Aimee Montenapoleone представи колекция SFILATA 2013Atelier Aimee Montenapoleone представи колекция SFILATA 2013

Atelier Aimee е представена у нас, в Полша и на балканите от Bridal Fashion, двоен премиум дилър за Pronovias и Enzoani и екслузивен представител за My Lady и Maggie Sottero.