Старт на гласуването он-лайн за конкурса Triumph Inspiration Award 2012

Старт на гласуването он-лайн за конкурса  Triumph Inspiration Award 2012 Triumph, един от световните лидери в производството на бельо, за пета поредна година даде възможност на студенти по дизайн от цял свят да премерят сили в престижния конкурс за дизайн на бельо  Triumph Inspiration Award. След 3 поредни години в Европа – в столиците на модата – Милано, Лондон и Берлин, тази година  световният финал ще се проведе в Азия – на 19 октомври 2012, в Музея на Изкуствата Миншенг в Шанхай, Китай. В тазгодишното издание на конкурса участват студенти по дизайн – победители в националните конкурси за най-вдъхновяващ модел бельо под мотото „Дракони и пеперуди”, проведени в 31 страни по света. България ще бъде представена от Елена Златева – студентка от НХА и нейният модел, наречен „Танцът на дракона”.

И тази година всички почитатели на конкурса могат следят новините и събитията, свързани с него в страницата във Facebook и да гласуват за предпочитания от тях модел на www.triumphinspirationaward.com. Старт на гласуването он-лайн за конкурса  Triumph Inspiration Award 2012 Гласуването стартира на 26 юли и ще приключи на 23 август. Всички участници в он-лайн гласуването имат шанс да получат награда – на лотариен принцип ще бъде изтеглен един от тях, който ще получи като подарък пътешествие за двама в Шанхай, с уникалната възможност да присъства на световния финал и да се запознае с членовете на журито, както и да разполага с джобни пари в размер на 5 000 RMB (жънминби); а на други 9 ще бъдат раздадени комплекти бельо Triumph.

Световният победител ще бъде определен след дефилирането на всички модели на националните победители на грандиозен моден спектакъл  в присъствието на световни знаменитости като дизайнерите Viktor&Rolf, известният фотограф Елен фон Унверт, топ моделите Хелена Кристенсен и Лили Коул, модни експерти  и журналисти от цял свят. Журито ще бъде в състав: Карен Мок – актриса, певица и топ модел, която живее в Хонг Конг, Джесика Мичибата – приятелката на пилота от Формула 1 Джейсън Бътън, китайската дизайнерка Ума Вонг, световноизвестният китайски фотограф Уинг Шия – автор на фотосесията за он-лайн гласуването и Франка Созани – главен редактор на италианското издание на „Вог”. Старт на гласуването он-лайн за конкурса  Triumph Inspiration Award 2012 Като глас на шести „член” на журито ще се брои резултатът от он-лайн гласуването.

Дизайнерският конкурс Triumph Inspiration Award стартира през 2008 и се утвърди като един от най-престижните конкурси за млади таланти.  В петте му издания са участвали повече от 9 300 студенти по дизайн от цял свят, провокирани да създадат най-вдъхновяващ модел на дамско бельо. Българските студенти по дизайн имаха възможност да се включат в конкурса от втората година на неговото създаване. През 2010 световният конкурс бе спечелен от българския представител – талантливият студент от НХА Николай Божилов и неговият модел „Морфология”, който бе адаптиран за производство и продаван в избрани бутици на Triumph по целия свят.

 

Снимки:

1. Елена Златева – победителката в българския финал на световния конкурс Triumph Inspiration Award 2012.
2. – 3. Скицата и моделът на Елена Златева, който ще се състезава на световния финал в Шанхай, Китай.

Фото: © Triumph

 

Повече информация за конкурса на:
www.triumph-inspiration-award.com
www.triumph.com
www.facebook.com/inspirationaward
www.youtube.com/inspirationaward