Министър-председателят Бойко Борисов откри THE MALL

Министър-председателят Бойко Борисов, изпълнителният директор на Карфур България Кристиан Шарита, Клаудия Рестис, представител на инвеститора Асос Капитал и посланикът на Република Франция у нас Н.Пр. Етиен дьо Понсен прерязаха лентата на най-големия търговски център в България – THE MALL. Гости на откриването бяха кметът на София Йорданка Фандъкова и министърът на регионалното развитие и благоустрайството Росен Плевнелиев.

THE MALL

THE MALL е разположен на бул. „Цариградско шосе” 115 в столицата и предлага уникална дестинация за забавление, хранене и пазаруване, каквато в момента липсва в София. Освен Карфур, лидерът в търговията на дребно в Европа, в шопинг мола с обща площ от 66 000 кв. м., са разположени 185 магазина на голям брой чуждестранни и български брандове, ресторанти и места за забавление. Комплексът предлага на посетителите си бърз и лесен достъп до 2 800 паркоместа.

С новия търговски център се разкриват над 1 500 нови работни места, 400 от които са в хипермаркета Карфур.

За Карфур беше голямо предизвикателство да реализира най-иновативния проект в страната, който променя цялостния търговски модел в България. Успехът на търговския център е базиран на неговата концепция, както и на уникалната комбинация от отлична локация, разнообразни нови брандове, отлични възможности за паркиране, впечатляваща зона за развлечение, както и хипермаркет на европейския лидер в ритейла Карфур. Всичко това дефинира THE MALL като основен фактор в търговията и най-доброто място за нашия водещ хипермаркет в България.”, коментира Кристиан Шарита, изпълнителен директор на Карфур, България.

“За Асос Капитал е чест да имаме най-добрия проект в България – проект, който събира силни брандове, водени от Карфур, отлична среда и впечатляваща архитектура на сградата, която, сигурен съм, ще се превърне в един от символите на София. Днес ние правим важна стъпка към реализацията на основната ни цел – да превърнем THE MALL в любимо място за всички софиянци и гости на столицата. Откриването на шопинг мола ще промени търговския сектор в България, като донесе по-голям избор, динамизъм, модерен стил и достъпност.”, коментира Александър Папагеоргиу, изпълнителен директор на инвеститора Асос капитал.

Сред официалните гости за откриването на шопинг мола бяха представители на българското правителство, на дипломатическите и бизнес среди.

В чест на откриването за първи път в България беше организирана дневна заря, а в края на празничната вечер небето над София се освети и от впечатляващо шоу с фойерверки. Известният музикален дует Моранди поздрави с концерт-подарък софиянци.

Информация за THE MALL

THE MALL е най-големият търговски център в България.Той е разположен на общо шест нива – три подземни и три надземни (търговски) етажа. За улесняване на достъпа е изграден специален тунел под бул. Цариградско шосе, който извежда до подземния паркинг. Основните фактори, определящи уникалността на търговския център, са неговата концепция и миксът от наематели, които го превръщат в задължителна дестинация за гражданите на София и на региона. Целта на шопинг мола е да предложи нов стил на живот на широк кръг потребители - от тийнейджъри и млади професионалисти, през двойки и семейства с деца до по-възрастни хора. Хипермаркетът на Карфур в търговския център е разположен на 9 000 кв. м., като това е най-големият обект на веригата у нас. Следвайки своята концепция “Всичко под един покрив”, хипермаркетът предлага над 50 000 артикула - хранителни и нехранителни стоки, съобразени с българския вкус и традиции.

THE MALL факти:

  • 66,000 кв.м.
  • 185 водещи марки
  • Carrefour хипермаркет
  • 2,800 парко-места
  • Атрактивна зона за забавление:

  • Кино-комплекс Арена с 10 зали;
    Развлекателен център Playground Bowling Centre, включващ боулинг, център за електронни игри и билярдни маси;
    Фитнес център 2 Fit от веригата Боевски със зали за скуош и спининг;
    Детска школа GYMBOREE.

  • Разнообразни ресторанти, заведения за бързо хранене и кафенета;

  • Fancy, Archiv, Nordsee, Burger King, KFC, BMS, Subway, Afreddo, Patafritas, Gyros и Olive Oil & Oregano, Kate, Due Cavalieri, Starbucks, Lavazza, Caffeine, Flo Café и Fashion Victims.

  • Водещи модни марки и козметика

  • Zara, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Pull and Bear, Peek&Cloppenburg, GAP, HUMANIC, Sephora, Douglas, New Yorker; Marks & Spencer, Esprit, Nike, Adidas, Etam, Seven Seconds, Palmers, Benetton, Motivi, Elizabeth, Puma, Terranova, Oviesse, Calliope, Andrew’s man, Mexx, Guess, Capasca, Sisley, Camel, Deichmann, Furla, Max Mara, Geox, Lacoste, Marlboro Classic, Playlife, Intersport.

  • Разнообразни магазини за детски стоки

  • Carnival Kids, Okkaidi, Prenatal.

  • Техника, книги, офис консумативи

  • Technopolis, Multirama, Orange, Inmedio.

THE MALL

Цялостната реализация на търговския център е на Карфур България. Инвеститор е Assos Capital. Архитектурният проект е дело на арх. Илиан Илиев (студио “Планинг”). Строителните дейности се извършват TERNA, а проектния мениджмънт е на SAVANT. Ексклузивен консултант по отдаване на площите и пропърти мениджър е Colliers International, България.

За Carrefour:
Групата Карфур е най-големият търговец на дребно в Европа и втори в света. Притежава над 15 500 магазина в 35 държави и осигурява над 495 000 работни места. За повече от 40 години Карфур е част от живота на над 20 млн. клиенти в Европа, Азия и Америка.

За Assos Capital:
Assos Capital e независима частна компания, специализирана в инвестициите в недвижими имоти в Югоизточна Европа. Дружеството е фокусирано предимно върху инвестиции в търговски площи – шопинг молове в централни и извънградски зони, търговски паркове и магазини на централни улици.
В България, освен на търговския център на бул. Цариградско шосе, Assos Capital е собственик на още два офис и търговски комплекси в София.

THE MALL

THE MALL

THE MALL

THE MALL

THE MALL

THE MALL





Снимки:
1. Бойко Борисов, Кристиан Шарита, Клаудия Рестис и Н.Пр. Етиен дьо Понсен прерязват лентата на THE MALL.
2. Бойко Борисов, Кристиан Шарита и Йорданка Фандъкова в THE MALL.
3. Концертът на Моранди.
4. Бойко Борисов в хипермаркетът Карфур.
5. THE MALL - дневна заря.
6. THE MALL - гледка отвън.
7. - 8. THE MALL - нощна заря.