Eucerin® AQUAporin ACTIVE – нова високотехнологична грижа за дехидратирана кожа

Eucerin® AQUAporin ACTIVE – нова високотехнологична грижа 
за дехидратирана кожа Водата изобилства на нашата планета – около 75% от повърхността на Земята е покрита с вода. Изпарявана от слънцето и превръщана в лед, тя е в постоянен кръговрат. Балансът й никога не се нарушава – от формирането на планетата до днес не е загубена нито капка вода. Количеството, обаче, не е единственото, което има значение. Разпределението на водата е това, което влияе на всички нас. Това важи и за кожата ни.

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и съдържа около една трета от водата в него. Добрата хидратация е жизненоважна, ако искаме кожата ни да бъде здрава и красива. Експертите на Eucerin познават в детайли физиологията на кожата и начините, по които тя се хидратира.

Новата серия на Eucerin AQUAporinACTIVE активира естествените хидратиращи механизми на кожата. В нея се съдържа активната съставка Глюко-глицерол, който стимулира образуването на аквапорини в кожата. Аквапорините са водни канали, разположени в клетъчните мембрани, които регулират трансфера на вода навътре и навън от клетката.

Eucerin® AQUAporin ACTIVE – нова високотехнологична грижа 
за дехидратирана кожа За откриването им през 2003 г. Питър Агре получава Нобелова награда по химия. Колкото повече аквапорини има, толкова по-ефикасно се хидратира кожата. Резултатът е значително подобрена мрежа от аквапорини, през която водните молекули се движат свободно от клетка в клетка и хидратират кожата оптимално.

Новата серия се състои от 4 продукта за интензивна хидратация, които могат да се използват целогодишно според индивидуалните нужди:

AQUAporinACTIVELight – за нормална и комбинирана кожа

AQUAporin ACTIVE Rich – са суха и чувствителна кожа

AQUAporinACTIVESPF 15 + UVA – за нормална кожа

AQUAporinACTIVEEye – специално разработен за деликатната зона около очите

При редовна употреба кожата е интензивно и дълготрайно хидратирана, с трайно подобрен вид. Тя незабавно става по-мека, свежа и еластична и остава такава за дълго време. Eucerin® AQUAporin ACTIVE попива бързо, подходящ е и за чувствителна кожа. Освен това кремовете от серията стават отлична основа за грим.

Eucerin® AQUAporin ACTIVE – нова високотехнологична грижа 
за дехидратирана кожа