FOX FASHION ще зарадва своите най-малки фенове с втори магазин в София

Световноизвестната марка дрехи FOX отваря магазин в търговски център City Center Sofia. Магазинът ще представи колекциите на FOX BABY и FOX KIDS.

На 1 май фешън верига FOX отваря нов магазин. Той ще се помещава в търговски център City Center Sofia и ще представи две от линиите на FOX – Baby и Kids, предназначени за най-малките малчугани и подрастващи палавници. Това е четвъртият магазин на дрехите FOX в София и 12 поред в страната. FOX FASHION предлага четири линии: женска и мъжка и мода за деца и бебета. Магазини с дрехи FOX могат да бъдат открити в Mall of Sofiа, на бул. Княз Александър Батенберг 31 в Пловдив, в Mall Varna, в Park Mall Стара Загора и на ул. Александровска 75 в Бургас.

„FOX FASHION стъпи на българския пазар през 2006 г. Само за три години в страната открихме общо 12 магазина и то все на ключови и любими на българина места за разходка и отдих. Пример за това е и влизането сега в CCS, където ще запълним липсата на мода за деца и бебета.”, сподели г-н Яир Гелфер, собственик на FOX България.

Пролетнолятната колекция на FOX Baby и FOX Kids е вдъхновена от вълшебния детски свят, но не изневерява на своята запазена отличителна черта: дрехите FOX за бебета и деца притежават същия силует и дизайн като дрехи за големи, но са в по-малък размер. Линията следва всички световни фешън тенденции както стилово, така и цветово. Материите са естествени, за да осигурят по-голям комфорт на малките палавници, а кройките са свободни и лежерни. Дрехите носят заряд от слънчево настроение и безгрижие. Тя е разделена на четири основни линии, по две за момченца и момиченца.

Момчетата са си момчета и винаги ще се вълнуват от роботи и чудовища. Ето защо в STREET линията изобилстват цялостни принтове на роботи, кръпки с чудовища, графити и драсканици с детски почерк, неонови принтове и мастилени петна, ципове в различни форми и големина, шахматни карета и райета във всякакви комбинации.

Момчешката VINTAGE линията е вдъхновена от австралийската сърф култура и лайфстайла на 70-те години. Меки и естествени материи и пастелни нюанси придават весел вид на облеклата. Кройките са удобни и свободни, а тениските са вдъхновени от сърфистки силует. Протрит мек деним и шахматни бермуди се комбинират с камуфлажни принтове и многопластови Т-шърти. Материите са предимно меки и естествени като памук, муселин, лен и светъл деним. Илюстрациите също са вдъхновени от австралийските плажове – палми, цветя, диви животни, вълни, каравани, сърфове, вълни... Тоновете са пастелни като кафеникаво, прасковено, зеленикаво, светло тюркоазено и бананово.

ROMANTIC линията е вдъхновена от духа и цветовете на традиционна Индия. Кройките са удобни и се носят свободно – нагънати и широки ръкави, дълги и лежерни туники, муселинови рокли, харемови панталони, широки ръкави и многокатови Т-шърти. Използваните материи са меки и комфортни, като се набляга на памук, муселин, поплин, жарсе и лен. Дантелени акценти, пайети, големи дървени маниста и плетени колани, стилни флорални елементи, пеперуди и индийски мотиви придават завършен вид на сетовете. Цветните палитри съчетават опушени с по-тъмни тонове: кафяво с пясъчно, тъмно лилаво с люляково, ментово със светло зелено и светло тюркоазено с тъмно синьо.

URBAN линията за малките дами е свежа, весела, забавна и многоцветна. Тя е вдъхновена от духа на 60-те и 70-те. Линията е спортна, градска и всекидневна. Кройките са А-образни и впити – каквито са се носели през 60-те. Характерни са къси и дълги туники, А-образни сукмани и рокли, прилепнали и впити шорти и нагънати минижупи. Дрехите са придружени от различни аксесоари като големи пластмасови копчета, облечени копчета в различни материи и с различни принтове, колани във всякакви цветове.

ххх

Фирма „ФОКС България” ООД е официален представител на компанията FOX за България. Компанията е създадена през 1964 г. в Израел и стартира с производството на тениски и бельо. Постепенно разширява дейността си с лансирането на собствена женска, мъжка, детска и бебешка линии. Днес марката е световноизвестна и присъства с над 180 едноименни магазина в най-реномираните световни търговски центрове. FOX разработва качествена мода в четири направления заедно с подходящи аксесоари към тях: FOX Women, FOX Men, FOX kids и FOX baby. Аксесоарите FOX и култовите колекции джинси са допълнителни акценти в модната концепция на FOX.

През 2007 г. FOX придобива 50% от корпорациите Billabong (верига за сърф облекло и екипировка), Laline (верига за козметични продукти) и Sack’s (модна верига).
Фешън-философията на FOX

Марката FOX разполага с огромно разнообразие от модели, цветове и качествени материи. Тя предлага мода за млади градски хора, подходяща за съвременния начин на живот, който изисква съчетаване на удобство и стил. FOX лансира най-актуалните решения по отношение на джинси и тениски, мода за работа, облекло за свободно време и отдих и дрехи за деца и бебета на атрактивни цени. FOX се грижи да задоволи модните търсения и капризи и на двата пола, акцентирайки върху различните потребности на техните възрастови групи.

Голямата популярност, на която FOX се радва сред младежите и другите й целеви аудитории, превръща FOX и в култова фешън-верига. Дрехите и аксесоарите, които се продават в нея, символизират духа на младостта, вдъхновена от бунтарство, от вярата в собствените възможности, свободата, спонтанността, творческото начало и забавлението.