ВИОЛЕТА МАРКОВСКА СТАНА ЛИЦЕ НА МОДНА МАРКА

* Чаровната актриса ще представлява световноизвестната марка дрехи FOX в България

Виолета МарковскаВиолета Марковска стана лице на световноизвестната марка дрехи FOX. FOX за първи път избира лице, което да представлява марката в България.

„Виолета е атрактивна и сексапилна, истинска бунтарка! Такъв е и характерът на дрехите FOX. Те са предназначени за градски хора с младежки и авантюристичен дух.”, сподели Камелия Стратиева, Мениджър Продажби на FOX в България.

Специално за FOX Виолета Марковска засне изкусителна фотосесия с гуруто на модната фотография Александър Моллов. Изборът на Виолета за лице издава стратегията на марката да се наложи като водещ фешън бренд в страната. Съвсем наскоро (31 октомври) FOX откри своя пети магазин в България. След София, Варна, Бургас и Пловдив Стара Загора е петият град, в който се продават дрехи с марката FOX.

Колекция есен/зима
Дамската колекция есен/зима на FOX
за 2008 г. е разделена на четири основни линии: Active, Urban, Romantic Memories и Funky Princess Limited Edition. Линията Active съчетава шик с класическите спортни линии. Почерпено е вдъхновение от 80-те, както и от японската стрийт култура. Материите са естествени – брезент, хавлиена тъкан, ликра, памук. Цветните тонове преминават от розово и лилаво към тъмно зелено и сиво. В облеклата се редуват контрастиращи цветове като ярко червено, оранжево, черно, жълто, черешово, зелено и небесно синьо. За тази линия са характерни къси, подплатени якета, анораци с космести яки, впити панталони, геометрични щампи и всякакви графични кройки.
Линията Urban е вдъхновена от приказния свят на вещици и магия, от свят, пълен с илюзия и въображение. Линията предлага вълнени панталони, памучни сака в разнообразни кройки, памучни блузи с шахматни ивици от прежда в различни цветове, дънкови панталони в различни цветове и модели. Кройките акцентират върху ръкавите и асиметрични ципове. Панталоните са плитки, подчертаващи сексапила на бедрата, а якетата къси, вдъхновени от мотористките якета.

Линията Romantic Memories предлага изцяло различен силует, подчертаващ сексапила и женствеността. Саката са впити по тялото, панталоните са с разнообразна кройка – тесни, прави или широки. Бледи сенки, мъгляви ефекти, меки пастелни тонове, люляково и зелено създават истинска зимна приказка. Акцентът в материите пада върху комфорта и цели да създаде усещане за втора кожа. Колекцията предлага разнообразие от палта от кадифе, джинс и вълна, с подплата и без.

Виолета МарковскаВдъхновението за линията Limited Edition този сезон е почерпено от идеята за Funky Princess. За нея е характерен контрастът между стрийт графити култура и женствения и изискан силует. Миксират се груби и деликатни материи, цветове са весели и свежи като неоново жълто и зелено, лилаво и розово. Допълнителни металикови пайети и бродерии придават фънки вид на дрехите. Аксесоарите са предимно стъклени и метални. Линията предлага огромно разнообразие от модели: къси панталони, които се носят върху искрящи дълги чорапи, впити и отпуснати панталони, тесни къси поли, съчетани с къси марионетни якета или дебели подплатени палта.

Мъжката колекция на FOX есен/зима за 2008 г. се откроява с две линии: East Village и Active. Линията East Village е вдъхновена от живота на един художник - човек, който обича изкуството и всичко, свързано с него. Цветовата гама на линията преминава от кафяво и бежово през бяло и сиво, като голямо внимание получават дрехите решени в меланж. В линията намират място и цветове като зелено, бордо и тюркоаз. Цялостната визия на линията е свободна, небрежна и неофициална. Набляга се на износени джинси, напръскани с боя, вълнен блейзер и обикновена тениска отдолу. Разбира се аксесоарите са изключително важни и придават завършек на облика: чантите и коланите от състарена и износена кожа са задължителни.

Линията Active е вдъхновена от образа на интелектуалеца, човек, който се интересува от наука и логика. Active линията има изчистен, строг и свеж привкус. Дрехите са решени във всякакви вариации на черно и бяло и сиви оттенъци, разчупени от неонови цветове като червено, розово и жълто. В тази линия дрехите нямат износен вид, а се акцентира върху техния строг и изчистен стил. Визията на мъжа-интелектуалец съчетава черен или тъмно син панталон, тениска с неонов надпис и спортно яке. Завършен акцент се придава с черен кожен колан и лъскави бели маратонки.

За разлика от всички детски и бебешки дрехи на пазара, дрехите FOX за деца и бебета изглеждат като дрехи за възрастни. Колекцията FOX Kids и FOX Baby за момчета предлага две основни линии: Country weekend и Urban Rider. Първата е инспирирана от приключенията и зимните преживявания. Панталоните са функционални и комфортни, свободни форми с много джобове, прикрепени чанти и метални катарами. При момчетата преобладава камуфлажният десен, а материите са предимно вълна, кожа и кадифе. Щампите са инспирирани от природата, гората и дивите животни. Линията Urban Rider е вдъхновена от викингите и средновековието, комбинирани с рокерски стил. Мечове, щитове, татуировки, дракони, лъвове и всякакви хищници се появяват щамповани върху облеклата. Цветовата гама е в тъмните тонове – черно, сиво, петролно и опушено лилаво.
Линията Country weekend за момичетата се характеризира с карета, многоцветни ивици, цветни точки и щампи на цветя, декорирани с плетива и кадифени лепенки, големи дървени копчета и ръчни бродерии. Цветната гама е топла и забавна, а графиките са вдъхновени от природата и малките животинчета като катерички, птички и пауни. Втората линия за момичета е наречена Winter Tale и носи романтичния дух на снежните планини с техния уникален животински декор и магически дървета. Дрехите са удобни и суетни – дълги туники, разширяващи се ръкави и блузи във Викториански стил. Декоративни копчета, плетива и панделки придават завършен вид на облеклото. Цветовата гама е предимно в студените тонове – тюркоазено, сиво, опушено бяло и люляково.

Фирма „ФОКС България” ООД е официален представител на компанията FOX за България. Компанията е създадена през 1964 г. в Израел и стартира с производството на тениски и бельо. Постепенно разширява дейността си с лансирането на собствена женска, мъжка, детска и бебешка линии. Днес марката е световноизвестна и присъства с над 180 едноименни магазина в най-реномираните световни търговски центрове. FOX разработва качествена мода в четири направления заедно с подходящи аксесоари към тях: FOX Women, FOX Men, FOX kids и FOX baby. Аксесоарите FOX и култовите колекции джинси са допълнителни акценти в модната концепция на FOX.

През 2007 г. FOX придобива 50% от корпорациите Billabong (верига за сърф облекло и екипировка), Laline (верига за козметични продукти) и Sack’s (модна верига).

Фешън-философията на FOX.

Марката FOX разполага с огромно разнообразие от модели, цветове и качествени материи. Тя предлага мода за млади градски хора, подходяща за съвременния начин на живот, който изисква съчетаване на удобство и стил. FOX лансира най-актуалните решения по отношение на джинси и тениски, мода за работа, облекло за свободно време и отдих и дрехи за деца и бебета на атрактивни цени. FOX се грижи да задоволи модните търсения и капризи и на двата пола, акцентирайки върху различните потребности на техните възрастови групи.

Голямата популярност, на която FOX се радва сред младежите и другите й целеви аудитории, превръща FOX и в култова фешън-верига. Дрехите и аксесоарите, които се продават в нея, символизират духа на младостта, вдъхновена от бунтарство, от вярата в собствените възможности, свободата, спонтанността, творческото начало и забавлението.