Даутцен КрусСписание Перфекта
Професионалният избор за вашата красота

В новия брой:

Специално интервю с Даутцен Крус

Защитната козметика – бариера срещу агресивните влияния
Съвременни митове за поддържане на красотата
Грижа за непокорните къдрици
Фитотерапията в дерматологията и козметиката
Стволовите клетки
Екзотична програма за красиво тяло
Проблеми с жлъчката
Как да бъдем в ритъм с партньора си?
Защо мъжете лъжат?
Шефът в настъпление


Даутцен Крус: Жена, която може сама да плати сметката си, е много секси!

Интервю: L’Oréal Paris© Кан 2008

Тя е от Холандия и е само на 23 години, а вече е супермодел и едно от лицата на L’Oréal Paris. Вижте повече за работата й за световната козметична марка, за модните й предпочитания, за това как поддържа формата и красотата си:

Какво означава за теб да си лице на L’Oréal Paris?
За мен е чест да представлявам жените по отношение на това, как могат да изглеждат и да се чувстват. Щастлива съм, че мога да бъда символ за L’Oréal Paris, защото мисля, че марката представя по един много добър начин различните култури. Това означава много за мен!

Даутцен Крус

В какво се състоеше работата ти през годината за L’Oréal Paris?
Участвах в снимки и много реклами в Лос Анджелис. Беше много натоварено, но ми харесваше, защото работих с Кери Уошингтън и Ева Лонгория. Страхотно преживяване!

Да поговорим за красотата! Какво правиш обикновено, за да си красива?
Винаги почиствам добре кожата си преди лягане. Най-новият почистващ продукт е страхотен! Пия много вода. Изглеждам добре и благодарения на грима, това също е една от моите тайни. Обичам да си слагам грим и спирала, и използвам новите продукти на марката.

Използваше ли грим, когато беше по-млада?
Да, бях смесица между мъжкарана и превзето момиче. Харесваше ми да играя с приятелите си и да строим къщи по дърветата, но също така ми харесваше и да си слагам червилото на майка ми.

Отнема ли ти много време да се приготвиш?
Не, много съм бърза, защото благодарение на работата ми научих някои трикове. Слагам спирала, пудра, балсам за устни, малко блясък и съм готова!

Даутцен Крус

Кои са любимите ти продукти?
Спиралата Telescopic, червилата Color Riche Made For Me Naturals и Glam Shine. И разбира се собственото ми червило Star Secrets! Има лек телесен цвят, с розов оттенък.

Какво означава за теб да си елегантна?
Мисля, че това е нещо, което идва отвътре, начинът, по-който те възприемат хората и по който ти самият уважаваш другите. Това е да се грижиш за себе си. Мисля, че има много общо с това как си възпитан, как възприемаш света и как той те възприема.

Какво е секси поведение?
Според мен – доверие. Независимостта е много секси за една жена, но не и когато е представена по агресивен начин. Под независимост нямам впредвид да мислиш, че не се нуждаеш от никого, а че можеш да бъдеш сам и да се издържаш от това, което печелиш. Мисля, че е много секси за една жена, когато може сама да си плати сметката!

Кой ти е дал най-добрия съвет за красота?
Много гримьори са ми давали съвети за красота. Един от най-добрите наистина е да почистваш кожата си, защото вечер тя се възстановява и има нужда от много сън и вода. Това са очевидни неща.

Даутцен КрусКакъв е твоят стил на живот? Спортуваш ли?
Да, това също е много важно. От една година ходя на бокс, след тренировка съм цялата потна и изморена. Работя с Майкъл Олайде, който е бил известен боксьор, а сега има собствено училище за бокс в Ню Йорк. Отидох там за час по капоейра и така се запалих по бокса… Хубаво е, защото наистина изкарваш това, което задържаш в себе си. Освен това скачам на въже, бягам, практикувам йога.

Обичаш ли да танцуваш?
Обожавам! Но това е мой стил, защото ми е трудно да следвам някакви стъпки. Бих искала да се науча. Харесва ми да съм вкъщи, да си пускам музика и да танцувам.

Нощният живот важен ли е за теб?
Отвреме навреме обичам да излизам и да танцувам, но не ходя в клубове. Харесва ми да си прекарвам добре с приятели.

Как стана модел?
Изпратих снимки на една агенция в Амстердам – аз съм от северна Холандия, защото един приятел ми каза, че трябва да стана модел. Мислех, че е малко странно да изпратя собствени снимки. Но го направих, защото си казах, че през почивните дни мога и да припечеля малко допълнителни пари. Нямах работа, защото бях много заета в училище. Поканиха ме да отида в Амстердам, срещнахме се и ми казаха, че може би трябва да отида и в Ню Йорк. Отидох и там и така започнах.

Вече имаш голям успех!
Да, чудесно е! Непрекъснато пътувам между Ню Йорк и Париж. Като в приказка е!

Кое е най-трудното за един модел?
Напрежението винаги да изглеждаш красива, такава, каквато хората си мислят, че си, като от снимката. Да се разхождаш “като снимка” е трудна работа! За една жена фактът, че остарява, е тежък, а това е особено осезаемо за един модел.

Как се справяш с известността си?
Нещата се промениха малко. Хората ме разпознават в Холандия и Франция заради рекламите, но в Ню Йорк например не е така. За мен наистина е чест, защото не се случва често и когато се случи ми е приятно. Разбираш, че си работил упорито, хората знаят какво правиш и то им харесва. В това отношение на известните актьори и актриси сигурно им е много трудно.

Кои са любимите ти дизайнери?
Много са – Lanvin, Prada, Balenciaga, Marc Jacobs, Calvin Klein. Харесвам също Urban Outfitters, H&M.

Имаш ли по-специални спомени от някое шоу?
Няколко пъти се препънах с една рокля и знаех, че сестра ми е там и ми се смее. Първият път, когато излизах на подиума, усетих “пърхане на пеперуди” в стомаха си.

Коя е любимата ти дестинация за почивка?
Харесва ми да бездействам няколко дни на плажа. Харесва ми да се сблъсквам с различни култури и приключения. Харесва ми да ходя в Мексико, да разглеждам културата на маите и храмовете. Миналата година бях на пътешествие в Тайланд – беше наистина страхотно, защото отседнах в една къща за гости, а не в голям курорт. Беше наистина голямо приключение да видиш как живеят хората и какво ядат.

Работиш ли с благотворителни организации?
Да, с UNICEF, а също и с WWF, които работят за защита на животните и природата. Свързах се с тях, защото исках да направя нещо повече от това да изпратя пари, така че се надявам да постигнем нещо в бъдеще, заслужава си!

Искаш ли да станеш актриса?
Много съм заета с това, което правя сега, но кой знае, може би трябва да взема уроци по актьорско майсторство, защото дори не знам какво означава да си актриса. Може би ще пробвам, но не изгарям от желание.

Какво щеше да работиш, ако не беше модел?
Щях да съм учителка. Иска ми се да уча психология, защото съм удивена от това, което представляваме ние, хората, от начина, по който мислим. В моята работа се запознавам с много хора, уча толкова много. Бих искала да науча нещо повече за човешкия ум!

Имаш ли си приятел?
Да, и съм много влюбена!