Fashion.bg » Новини » Млади дизайнери

Млади дизайнери


Изберете страница:  «2 3 4 5 6 7 8 9 10 »


Памела Андерсън подготвя модна линия от еко облекла


Памела Андерсън подготвя модна линия от еко облеклаАктрисата Памела Андерсън добави нова страница в своята биография - тази на моден дизайнер, след като работи в сътрудничество с Ричи Рич по модна линия от екологични облекла.

Защитничката на човешките права и Рич си сътрудничат по създаването на линия от обувки, в които не е използвана никаква кожа, и всекидневни облекла, включващи горни дрехи с качулки, поли, бански за новата марка Muse. "Аз не обичам да нося дрехи. По-скоро бих се появила гола. Но обичам дрехите на Ричи, така че се съгласих да стана част от Muse", споделя Андерсън. Рич добавя: "Пам е отворен човек и лятно момиче и тя ми е приятелка откакто се помня. Ние имаме еднакъв див и крейзи вкус.

подробно...


Донатела Версаче си хареса 26-годишен дизайнер


Донатела Версаче си хареса 26-годишен дизайнер26-годишният шотландски дизайнер Кристъфър Кейн е новият любимец на Донатела Версаче.

Сестрата на покойния Джани Версаче има намерение да повери на младия мъж дизайна на облеклото от марката Versus. В момента Кейн е главен дизайнер само на аксесоарите в младежката марка, която навремето Джани повери на Донатела. Пълните с идеи и страст чанти, обувки и бижута, направени от Кейн за Versus, са предизвикали истинско възхищение у Донатела, така че сега тя е решена да му повери още по-отговорни колекции.

подробно...


Извън галерията, в голямото пусто: където модата не е била преди!


Извън галерията, в голямото пусто: където модата не е била преди! На 11 февруари се състоя представяне на дипломните проекти на магистърски клас на Мариела Гемишева, специaлност "Мода" при Национална художествена aкадемия (София) с ръководител катедра Греди Асса.

В ревюто "Извън галерията, в голямото пусто: където модата не е била преди!" свои модели представиха младите дизайнери Миглена Kарова (“Дамско бельо Арт Нуво“), Росица Kуманова (“Аз и мен”), Боян Петрушевски (“Рециклиране на бъдещето“), Ива Станчева (“Градски моден дизайн”), Йелена Кесич (“Бяло и бяло) и Невена Йорданова (“Телесни конструкции”).

подробно...


“Triumph” вдъхновява младите дизайнери


“Triumph” вдъхновява младите дизайнериСветовният лидер в производството на бельо „Triumph” стартира дизайнерския конкурс за бельо „Triumph Inspiration Award”, който се провежда за втора поредна година. Той е предназначен за студенти по моден дизайн от цял свят и целта му е да открие най-вдъхновяващия дизайн на бельо. За пръв път български млади таланти – студентите по мода от Националната художествена Академия, ще имат възможност да вземат участие в него и да демонстрират своята сръчност и креативност. Тази година участниците ще бъдат оценявани както от престижното жури в Милано, така и от посетителите на сайта, които ще имат възможност да гласуват онлайн за своите фаворити.

подробно...


Национална младежка модна борса - Срещата се състоя


Национална младежка модна борса - Срещата се състоя
В рамките на поредното издание на Bgate, в зала “Вихрен” на Интер Експо и Конгресен Център София, Издателско-дизайнерска къща Дева+ със съдействието на Агенцията по заетостта организира национална младежка трудова борса.

Участваха 23-ма търсещи работа млади специалисти от София, Варна, Бургас, Дупница, Етрополе, Пловдив, Ямбол, чието призвание и професия са облеклото и текстила.

подробно...


Национална Младежка Модна Борса


Национална Младежка  Модна Борса
Вестник Дева, съвместно с Агенция по Заетостта и в партньорство с НТС по облекло, текстил и кожи и БАПИОТ организират Национална Младежка Модна Борса на 26.09.2008 в рамките на BGate в Интер Експо и Конгресен Център - София. В нея могат да участват дизайнери, конструктор-моделиери, технолози, десенатори.

Право на участие имат учещи в специализираните училища, колежи и ВУЗ-ове и завършилите през тази и миналата учебни години-търсещи работа по специалността.

подробно...


Дебют на млада българска марка на изложение в Англия


Дебют на млада българска марка на изложение в АнглияMargin London е един от няколкото престижни модни фестивала във Великобритания (други такива са PURE и THE PARCK). Той е международно изложение за улична мода, на което се промотират млади марки. Провежда се два пъти в годината, през февруари и август. Участници в него са били марки като American Apparel и Converse, а в това издание участват уникалните часовници Nooka Watches, които са голям хит в САЩ в момента.

За първи път в това издание се открива нова секция SELVAGE LONDON специално за марки, представящи колекции от деним. Mystic Bulgaria е една от четирите марки, избрани да рекламират в тази секция.

подробно...


„Bipone” работят по проекта “Fashion meets Sport 2008”


„Bipone” работят по проекта “Fashion meets Sport 2008”Артистичният и креативен тандем „Bipone” – Биляна и Петър Пелови, работят по проекта “Fashion meets Sport 2008” под патронажа на кмета на град Виена - Dr. Michael Häupl, президентката на икономическата камара във Виена - Brigitte Jank и задругата на дизайнерите в подкрепа на европейското първенство по футбол, по време на което се очакват 300 000 гости и 6000 представители на медиите в австрийската столица.

В целия свят ще бъдат излъчени репортажи и снимки от Виена, която ще се презентира през месец Юни, като модерна, красива и артистична столица на културата и изкуството.

подробно...


Италиански дизайнери доведоха Сицилия в НДК


Италиански дизайнери доведоха Сицилия в НДКМлади италиански дизайнери гостуваха в България и представиха свои авторски колекции. Марко Мореале, Валентина Шуме, Патермо, Микеле Боно и Луиза Лупарело пренесоха гостите на модното шоу в екзотична сицилианска атмосфера.

Облеклата на младите стилисти са със семпли и ефирни линии, преливащи цветове и щампи. Корали, скъпоценни камъни, злато и сребро са съчетани с шифон, жарсе и коприна. Силни цветови контрасти и щампи се преплитат, давайки живот на пана с цветни, геометрични и художествени мотиви.

подробно...


Дарителски жест за талантливи студентки от НХА


Дарителски жест за талантливи студентки от НХАДве студентки по моден дизайн от Националната художествена академия са новите стипендианти на консултантска къща “От игла до конец”. Жени Ковачева (III курс бакалавърска степен, специалност “Мода”) и Меглена Карова (І курс магистърска степен, специалност “Мода”) получиха материален стимул за своя творчески талант и амбиция лично от проф. Любомир Стойков, който е техен преподавател в НХА. Паричните средства за двете стипендии бяха събрани по време на благотворителната премиера на изданието “Алманах на българската мода 2008”, чийто автор е проф. Стойков. Събитието се състоя на 19 декември 2007 г. под патронажа на първата дама г-жа Зорка Първанова. С част от общата сума бяха закупени и консумативи и лакомства за децата от дом “Св. Иван Рилски”, на когото авторът на изданието е кръстник и традиционен дарител.

подробно...Изберете страница:  «2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
  • Акценти
  • Мода
  • Колекции
  • Личности
  • Модели

designer

Ива Екимова


Телевизионна водеща
и още...
Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се   отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти
Нарисувай си роклявиж повече

Нарисувай си роклявиж повече