Fashion.bg » Новини » Млади дизайнери

Млади дизайнери


Изберете страница:  «2 3 4 5 6 7 8 9 10 »


Финал на конкурса "Etere и студентите на NBU"


Финал на конкурса "Etere и студентите на NBU"На 21 март 2011 година студенти и преподаватели от департамент „Дизайн и архитектура” посетиха фирма „Вени Стил” в гр. Пловдив, за да присъстват на финалния етап от конкурса „ETERE и студентите на NBU”, обявен на 8.01.2011г. Собственикът на фирма „Вени Стил”, г-н Валентин Славчев и г-жа Емилия Костова в присъствието на много студенти и преподаватели от департамент „Дизайн и архитектура” наградиха победителите в конкурса.

подробно...


"12 фокуса на модата" - модни експерименти на най-младите български дизайнери


"12 фокуса на модата" - модни експерименти на най-младите български дизайнериТазгодишното 15-то юбилейно издание на пролетния Празник на красотата, организиран съвместно от Мото-Пфое и Българския Червен Кръст, се състоя снощи в Националния дворец на културата. Дефилето обедини на подиума модните експерименти на най-младите български дизайнери – бакалаврите от Националната художествена академия, специалност „Мода”, с утвърдения стил на известната италианска марка Motivi.

Възпитаниците на Греди Асса демонстираха изследванията си върху темата "Орнамент" в специална селекция от 12 авторски облекла.

подробно...


Триумф България награди дизайнерите на най-вдъхновяващо бельо


Триумф България награди дизайнерите на най-вдъхновяващо бельоСтудентката по мода от Националната художествена академия Евелина Гелина ще представи България на световния финал в конкурса за млади дизайнери в Берлин.

Талантлива българка победи своите конкуренти на националния финал "Triumpf Inspiration Award" 2011, който се проведе снощи в столичния Военен клуб.

подробно...


Подари тоалет - зарадвай абитуриент!


Подари тоалет - зарадвай абитуриент!Телевизия ББТ, предаването „Така го правят жените” и талантливите дизайнери Жана Кошева и Иван Панайотов стартираха на 8 април съвместна благотворителна инициатива. Младите дизайнери решиха да дарят около 15 официални тоалета от миналогодишните им колекции на деца-абитуриенти от Домове за деца, лишени от родителски грижи. С подкрепа се включва и г-жа Албена Атанасова, заместник-кмет на Столична община по направление „Здравеопазване, интеграция на хора с увреждания и социални дейности“, която ще предостави списък на Домове, в които има настоящи абитуриенти.

подробно...


Магистърска програма "Конструиране и моделиране на облекло"


Магистърска програма "Конструиране и моделиране на облекло"Нов Български Университет обявява прием за пролетния семестър на учебната 2010/2011г. за магистърска програма "Конструиране и моделиране на облекло".
Учебната програма е богата и съвременна и е съобразена с изискванията на производството.
Обучението включва както теоретични така и практически курсове, изучават се и съвременни, високотехнологични CAD/CAM системи.

подробно...


Новини от "Етно щафета – научи, съхрани и предай"


Новини от "Етно щафета – научи, съхрани и предай"Поредната изява на Шафетата бе възстановка на традиционна българска седянка, на която обучените участници имаха възможността да покажат усвоеното от тях пред Майсторите.

На пуканки и чаша хубаво вино в непринудена и уютна обстановка младите "нови занаятчии" не само демонстрираха наученото, но и се забавляваха от сърце, облечени в адаптирани носии, дело на дизайнерката Светла Димитрова.

подробно...


Евгени Петков с нова колекция


Евгени Петков с нова колекцияДизайнерът Евгени Петков – Eugenio представи новата си Еко колекция Пролет – Лято 2011 на 13 октомври в Sofia Live club. Младият талант поставил началото на еко модата в България и представил България на различни модни събития в чужбина показа 45 облекла.

Колекцията бе представена по изключително нестандартен начин, в стила на младият дизайнер, тоалетите са обединени от темата на мистиката, на приказните елфи от Английската митология.

подробно...


Николай Божилов сподели впечатленията си от финала на конкурса Triumph Inspiration Award 2010


Николай Божилов сподели впечатленията си от финала на конкурса Triumph Inspiration Award 2010На специална пресконференция в Гранд Хотел София талантливият български дизайнер Николай Божилов сподели преките си впечатления от световния финал на конкурса за вдъхновение „Triumph Inspiration Award” 2010, на който спечели първото място. В нея взеха участие още Анжелина Кьосева - маркетинг мениджър на „Триумф Интернационал София” и проф. Любомир Стойков - председател на Академията за мода.

Бляскавият международен финал на дизайнерския конкурс за най-вдъхновяващо бельо се проведе на 16 септември, в навечерието на откриването на седмицата на модата в Лондон. Мотото на тазгодишния конкурс “Shape Sensations” българският дизайнер интерпретира чрез своя модел „Морфология”, който пресъздава усещането за обвързаността на формите една с друга.

подробно...


Новини от проекта "Етно щафета - научи, съхрани и предай"


Новини от проекта "Етно щафета - научи, съхрани и предай"В проекта "Етно щафета - научи, съхрани и предай" на сдружение "Подкрепа за дебют" участват млади хора от цяла България на възраст между 18 и 27 години, с интерес към художествените занаяти.

В момента текат обучения в майсторски работилници по Художествена обработка на кожа с майстор обучител Светла Димитрова, Везбарство с майстор обучител Лили Попова, Художествена керамика с майстори обучители Доли и Веселин Андрееви, както и майсторска работилница по Художествено плетиво с майстор обучител Елена Ганева.

подробно...


Млади дизайнери представят модели в Лондон


Млади дизайнери представят модели в Лондон Студентите, завършващи моден дизайн във Великобритания, откриха Седмица на модата в Лондон, която до сряда ще представи модели на бъдещи млади дизайнери.

Събитието ще представи моделите на повече от 1000 студенти от 35 модни университета и колежа в цялата страна.

Всеки един от тях участва с надеждата, че притежава таланта, енергията и умението да впечатли модната индустрия и да се превърне в следващия Джон Галиано и Фийби Фило.

подробно...Изберете страница:  «2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
 • Акценти
 • Мода
 • Колекции
 • Личности
 • Модели

designer

Димитър Бербатов


Футболист, централен нападател на Манчестър Юнайтед
и още...
Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се   отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

виж повече

виж повече