Благотворителният бал на фондация "Св. Иван Рилски" продължава да помага

Силвия Стоянова


На 22 октомври в Кемпински хотел Зографски София се състоя традиционния Есенен благотворителен бал, организиран от Фондация "Св. Иван Рилски". Целта му, както досега беше набиране на средства за безплатни зъбни протези за възрастни хора и за осигуряване на силиконови импланти на жени с карцином на гърдата.


Благотворителният бал на фондация


Благотворителният бал на фондация


Благотворителният бал на фондация


Благотворителният бал на фондация


Вечерта откри Биляна Добрева с емоционално изпълнение на песента "Ако си дал" на Емил Димитров. Каузата на Фондацията благотворително подкрепиха изпълнителите и водещите на вечерта.

Благотворителният бал на фондация Певицата Силвия Кацарова, участва за втори път в бал на Фондацията, като на тазгодишния към нея се присъедини и Теди Кацарова. С изпълненията си двете допринесоха много за чудесното настроение и атмосферата на вечерта. Балът приключи с изпълнения на Нелина, която пя народни песни. също благотворително. Водещи на събитието бяха отново очарователната Гери Дончева, този път в компанията на Драго Драганов, който освен като водещ, изненада гостите с дуета си на песента "Огън от любов" със Силвия Кацарова. За ослепителната визия на Силвия Кацарова, Теди Кацарова и Гери Дончева се погрижи с прекрасни тоалети "Фешън Галерия Есил Дюран".

Сред гостите, които също подкрепиха каузата бяха: д-р Неделя Щонова, Нана Гладуиш, София Борисова, проф. Любомир Стойков, Ирен Онтева, Мая Косева със съпруга си, Йордана Димитрова, Радослава Минчева, Капка Амзина със съпруга си Явор Цаков и Паолина Петракиева, Веселка Крачунова, Гергана Ташкова със съпруга си, Меги Савова, Таня Скринска, дизайнерката Росица Рангелова със съпруга си, Биляна Тончева, Пепа Цакова, Славка Занева, Зики Байрям, Панайотис Капанакис, д-р Емил Бардаров, д-р Велев и др.


Благотворителният бал на фондация


Благотворителният бал на фондация


Благотворителният бал на фондация


Благотворителният бал на фондация


Благотворителният бал на фондация


Благотворителният бал на фондация


По време на бала се проведе благотворителен търг с предмети на изкуството, дарени на Фондацията. Най-оспорвани бяха наддаванията за картина на скулптора и живописец Венцислав Василев, която спечели Зики Байрям и за икона на Красимир Савов, рисувани върху 400-годишно дърво от пода на Рилския манастир, която спечели Гери Ташкова. Най-скъпо продаденият предмет в търга беше картината "Исус Христос" на Ставри Калинов, която спечели г-н Ташков за 3100 лв.


Благотворителният бал на фондация


Благотворителният бал на фондация


Благотворителният бал на фондация


Благотворителният бал на фондация


Благотворителният бал на фондация


Благотворителният бал на фондация


Другите дарени предмети, разиграни в търга, бяха Фотография "Цветни пейзажи 2006", на концептуалния фотограф Ивайло Стоянов; палто на VHK Fashion с дизайнер Веселка Крачунова, пъзел, дарен от Гери Дочнева и две торти на Сладкарници Неделя.

Благотворителният бал на фондация Общата събрана сума за вечерта е 18 726 лв. Тя включва дарителските куверти на гостите на стойност 100 лв., сумата от продадените предмети в търга, дарителската томбола, както и отделни дарения. На финала на вечерта Таня Скринска спечели последната предметна награда в дарителската томбола - ваучер на стойност 500 лв. за изследване на млечните жлези на ядрено магнитен резонанс, предоставен от "МБАЛ Св. Панталеймон - Плевен". Тя обаче го дари на Фондация "Св. Иван Рилски", а д-р Елиза Георгиева, от своя страна го предостави на Нана Гладуиш и нейната пациентска организация "Една от 8".

От началото на 2012 г. до момента Фондация "Св. Иван Рилски" е реализирала пет благотворителни инициативи в Плевен и София. Резултатът е, че със събраните средства са поставени 369 зъбни протези на социално слаби хора от пет села на област Плевен и са финансирани общо пет операции на жени с карцином на гърдата. За възрастните хора, получили зъбни протези, през месец септември 2013-та и 2014-та беше организиран "Празник на усмивката". Фондацията осигураява и целогодишна безплатна психологична помощ за жените, претърпели операция от рак на гърдата. "Св. Иван Рилски" успешно си партнира и със сродни по дейност организации.


Благотворителният бал на фондация Благотворителният бал на фондация


През март 2014 година Фондация "Св. Иван Рилски" разшири дейността си, като връчи първите си Годишни награди в сферата здравеопазване. Те имат за цел да утвърдят доброто име на българския лекар и професионализма в медицината, както и да насърчат ползотворната работа на пациентските организации, високите стандарти в здравната журналистика и не на последно място - благотворителната дейност в различните й измерения.


Благотворителният бал на фондация


Снимки:
1. Гери Ташкова и съпругът й г-н Ташков с картината "Исус Христос" на Ставри Калинов
2. Гери Ташкова с иконата на Красимир Савов
3. Зики Байрям с картината на Венцислав Василев
4. Орлин Георгиев връчи фотографията "Цветни пейзажи 2006"
5. Дизайнерката Веселка Крачунова с Паолина Петракиева, която спечели палтото на VHK Fashion
6. Радослава Минчева и Славка Занева, която спечели в търга торта на Сладкарници Неделя
7. Теди Кацарова по време на изпълнение
8. Силвия Кацарова и гости на дансинга
9. Силвия и Теди Кацарови изпълниха песента "Майки и дъщери"
10. Нелина пя народни песни
11. Биляна Добрева откри вечерта с песента "Ако си дал"
12. Гери Дончева, д-р Елиза Георгиева, Нана Гладуиш и Таня Скринска (от ляво на дясно)
13. Д-р Елиза Георгиева и Нана Гладуиш
14. Д-р Елиза Георгиева и София Борисова
15. Д-р Неделя Щонова и проф. Любомир Стойков
16. Ирен Онтева уважи бала
17. Мая Косева и съпругът й бяха сред гостите, подкрепили каузата
18. Капка Амзина и Паолина Петракиева
19. Водещите Гери Дончева и Драго Драганов
20. Гери Дончева с тоалет на "Фешън Галерия Есил Дюран"
21. Панайотис Капанакис връчи луксозен зехтин Бонум Тере.

Фото: Хайлаф: от 1 - 12 и 14 - 20
Фото: Божидар Марков: 13 и 21